10 voordelen van Power BI

Je bedrijf of afdeling beter later presteren?

Natuurlijk wil je jouw bedrijf beter laten presteren. Data-analyse is een goede methode om dat te doen. Wij adviseren, geloven en ervaren dagelijks de kracht van de dashboards gemaakt met Power BI van Microsoft, een van de grootste business intelligence-tools ter wereld. We vertellen je graag van welke 10 voordelen je profiteert als je ervoor kiest om met Power BI inzicht te krijgen in je organisatie. Daarbij staan wij uiteraard voor je klaar om je verder te helpen.

Whitepaper Business Intelligence

Download hier de whitepaper: “Zo pluk je de vruchten van data die je toch al hebt”.

Voordelen van Power BI

1. Inzicht in bedrijfsprocessen, functies en functionaliteiten

Met Power BI heb je altijd actuele data bij de hand, van alle bronnen die je zelf wilt. Je weet dus hoe je processen verlopen. Zo kun je op elk moment weloverwogen beslissingen nemen.

2. Ideaal voor mobiel én desktop

Gewoon op je smartphone krijg je inzichten die je omzet in actiepunten. De software is heel laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Bovendien geschikt voor tablet, desktop/laptop en tablet. Dashboarden zijn zelfs aan te passen zodat de visualisatie beter uitkomt op mobiel.

3. Mooie en overzichtelijke visualisaties

Ook al ben je zelf geen data-analist, dankzij Microsoft AI (kunstmatige intelligentie) in Power BI kun je snel inzichten geven uit gestructureerde en ongestructureerde gegevens, zoals tekst en afbeeldingen.

4. Het werkt net zo simpel als Excel

Je kent Office 365, dus werken met Excel kun je al. Dan is het een kleine moeite om Excel-query’s, -gegevensmodellen en -rapporten te verbinden met Power BI-dashboards. Zo kun je snel data verzamelen, analyseren, publiceren en delen.

Magic Quadrant voor Analytics and Business Intelligence Platforms

Magic Quadrant voor Analytics and Business Intelligence Platforms

5. Microsoft loopt voorop in business intelligence

Al 12 jaar achter elkaar wordt Microsoft door Gartner erkend als leider in het Magic Quadrant voor Analytics and Business Intelligence Platforms. Dat biedt vertrouwen, toch?

6. Iedereen kan zelf data analyseren

Het mooie van Power BI is dat jij en je collega’s op hetzelfde platform data kunnen analyseren die voor jullie functie van belang zijn. Krachtige modellen en rapporten met vaste indeling helpen om elke analyse perfect te laten verlopen. Forque helpt je op weg!

7. Extra visualisatiemogelijkheden

Dankzij cloudkracht kun je in Power BI interactieve visualisaties maken en delen. Uiteraard voldoen de wereldwijde datacenters, waaronder die in Nederland, aan de compliance- en regelgevingsvereisten.

8. Koppeling met verschillende systemen

Heb jij je gegevens in meerdere systemen vastliggen en wil je die graag met elkaar combineren? Geen punt. Met ons koppelplatform zorgen wij ervoor dat je ook dán gebruik kunt maken van Power BI.

9. Continue doorontwikkeling

Elke week verschijnen er updates die Power BI-functies en -mogelijkheden verbeteren. Deze updates komen voort uit duizenden ideeën die jaarlijks worden ingediend door de Power BI-community, die talloze leden over de hele wereld heeft.

10. Business intelligence inzetten tegen beheersbare kosten

Wist je dat Power BI Desktop gratis te gebruiken is? Wil je verder de diepte in met Power BI Pro, dan betaal je € 8,40 per maand per gebruiker. Zo kun je dus iedereen binnen je organisatie op een voordelige manier mogelijkheden bieden voor business intelligence en analyse.

Meer weten?

Data verzamelen is een goed begin. Maar wat kan je met die data? Hoe kan je data combineren en hoe maak je het begrijpelijk? Hoe zet je data-analyse strategisch en praktisch in? Daar weten wij bij Forque alles over. Neem contact met ons als je hierover meer wilt weten via T: +31(85) – 27 33 490 of E: info@forque.nl.

We helpen je graag!

Wil je meer weten over business intelligence en wat Forque daarin voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Diensten

Forque

AFAS Expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking volledig uitbesteden? Of een hulplijn als back-up? Kortom ondersteuning op maat bij de salarisadministratie. Dat vraagt om een professional die weet wat er speelt. Die expert vind je bij ons. Zo heb jij een zorg minder en kan je organisatie doen waar hij goed in is.

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)