Blog is geschreven door Chris Bakker 

Het onderwijs is een ontzettend dynamische wereld. Die dynamiek speelt zich met name af op de scholen, maar ook op de backoffice is het zelden rustig. Neem bijvoorbeeld de administratiekantoren die onderwijsinstellingen ondersteunen. Kantoren die vroeger onmisbaar waren. Maar heb je als moderne onderwijsinstelling nog wel een administratiekantoor nodig?

Is iedere onderwijsinstelling hetzelfde?

Traditionele administratiekantoren richten zich vaak op de massa. Er is één administratiesysteem en dat wordt op één bepaalde manier ingericht. Onderwijsinstellingen die zich aansluiten, komen in hetzelfde stramien, met dezelfde processen. Een logische gedachte als je er vanuit gaat dat alle stichtingen hetzelfde zijn. Maar in de praktijk werkt het anders. Bestuurders en stafleden merken dan dat hun processen net iets anders lopen dan wat binnen het administratiesysteem mogelijk is. Of dat er nog veel te verbeteren valt. Daarnaast weten de meeste onderwijsmedewerkers echt wel dat hun softwarepakket meer is dan een digitale kaartenbak, maar dat ze de mogelijkheden nu niet optimaal benutten.

Van kaartenbak naar verlengstuk van de organisatie

Personeelsadministratie te moeilijk om zelf te doen? Helemaal niet! Een modern administratiesysteem is niet meer arbeidsintensief, maar werkt vóór je. Het is een verlengstuk van je organisatie en zorgt ervoor dat de invoerlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Als het op de juiste manier en naar jouw wensen wordt ingericht kun je eenvoudig kennis vergaren. Daarnaast geeft het systeem aan waar jij op moet letten om je administratie goed te laten verlopen. Met een beperkt aantal mensen kun jij zo eenvoudig je administratie draaiende houden. In een dynamische wereld als die van het onderwijs is het belangrijk om de veranderingen bij te houden. Met het juiste systeem en minimale ondersteuning ben jij in staat om mee te gaan met de ontwikkelingen. Jij bent de eigenaar en jij bepaalt hoe de processen lopen. Nu en in de toekomst. Dat je daarbij financiële middelen bespaart, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.

Krijtbord of …?

Je hebt altijd een keuze: ga je door op de oude vertrouwde weg of sta je open voor een nieuwe manier en sla je een nieuw pad in? Wil je weten hoe andere onderwijsinstellingen dit in het verleden hebben aangepakt? Neem dan gerust contact met mij op via T: +31(0)6- 13 15 13 72 of via E: c.bakker@forque.nl. Wellicht overbodig om te zeggen, maar ik zou het wel weten!

Deze blog is geschreven door:

 

 

 

Chris Bakker
Senior Consultant

Support: Businessconsultant op afstand nodig?

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)