Dit blog is geschreven door Timon Pool

De snelste route naar een afspraak. Het laatste nieuws over een voetbalclub uit Emmen, of uit China. Of de beste manier om een granaatappel te snijden. Welke informatie we ook zoeken, als consumenten hebben we het in een handomdraai. Waarom duurt het in veel organisaties dan zo lang voordat je écht waardevolle informatie boven water krijgt? En waarom zou je accepteren dat je moet wachten op stuurinformatie?

Op basis van stuurinformatie bepaal je de koers van je organisatie en richt je bedrijfsprocessen in, of stel je ze bij. Zonder stuurinformatie moet je het doen met je onderbuikgevoel. En hoe waardevol ook – dat onderbuikgevoel heeft het toch niet altijd bij het juiste eind. En dat wil je niet, als het gaat om de koers en de acties van je hele organisatie.

Wat is waardevolle informatie?

Het probleem met stuurinformatie is dat die vaak gegenereerd wordt door verschillende mensen, op verschillende plekken. Dat gebeurd vaak op hun eigen manier, met hun eigen systemen en vanuit hun eigen interpretatie wat belangrijk is. Bovendien baseren zij zich ook vaak op verschillende bronnen, zoals verschillende bedrijfsapplicaties of Excel-lijsten. Dat maakt dat informatie vaak moeilijk te vergelijken is. Want wat is de waarheid? En door welke bril moet je welke cijfers bekijken?

Standaard oplossingen – en maatwerk

Bij Forque hebben we een aantal standaard dashboards ontwikkeld met Microsoft PowerBI, onderdeel van Office365. Deze dashboards zijn gebaseerd op data uit AFAS, maar met PowerBI kun je verschillende informatiebronnen koppelen. Zo gebruikt iedereen dezelfde gegevens, én is informatie tijdig voorhanden. Bieden de standaard dashboards niet precies de informatie die jij zoekt? Dan bouwen we met plezier een dashboard op maat voor jou.

Naar onderbouwd uitzicht

Blijf dus niet sturen op je onderbuikgevoel. Reken af met interpretatieverschillen en minimaliseer de tijd die je kwijt bent aan het krijgen van inzicht. Wij denken graag met je mee, en helpen je met inzicht te komen tot een onderbouwd uitzicht. Want alleen dan kom je écht verder.

Meer weten? Neem dan gerust contact met mij op via T: +31 (0)6- 15 11 23 33 of E: t.pool@forque.nl

Businessconsultant nodig op afstand? Geen probleem!

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)