Doe jezelf een lol: gebruik AFAS optimaal in je HR-processen

HR verandert, HR kan makkelijker, HR moet zich minder bezighouden met handmatige administratie – allemaal waar. En allemaal dingen die iedereen die zich met HR bezig houdt geregeld heeft gehoord en gelezen. De sleutel tot al die veranderingen wordt vaak, terecht, gezocht in automatisering. En tóch zien we veel organisaties die daar bij lange na niet optimaal van profiteren.

Met goed gereedschap alléén klaar je de klus niet. Daarvoor moet je dat gereedschap ook op de juiste manier inzetten. En in het geval van de software van AFAS geldt dan ook dat het slim is om te kijken naar wat dat gereedschap allemaal kan. Dikke kans dat er mogelijkheden zijn die je nog niet kende, en waar je het pakket ook helemaal niet voor aangeschaft hebt – maar die je leven toch makkelijker en leuker maken.

Half werk

Minder administratieve handelingen, doordat er bij de bron wordt geregistreerd. Dat is een van de kerngedachten van AFAS, en een van de dingen die bijna iedere gebruiker in de praktijk ervaart. En daar blijft het ook vaak bij. Dan kunnen medewerkers wel zelf allerlei mutaties doorvoeren als ze verhuizen, trouwen of een andere bankrekening krijgen – maar staat de HR-medewerker nog elke week arbeidsovereenkomsten te scannen. En dan kunnen leidinggevenden weliswaar met één druk op de knop verlofaanvragen goedkeuren – maar moeten urenbriefjes nog met de hand verwerkt worden.

Zonde tijd

Dat is zonde. Van je eigen tijd, én van de power van AFAS. Het is een beetje of je een ei wilt bakken en daar een nieuwe keuken voor koopt. En begrijp ons goed: die keuken is in dit geval een goede keus. Maar je bent een dief van je eigen portemonnee (en werkplezier) als je er niet het optimale uithaalt. Daar helpen we je graag bij.

Hulp op maat

We hebben jarenlange ervaring met HR-processen en zijn dé partners als het gaat om AFAS. Dus of je nou wilt weten hoe je je werving en selectie automatiseert, hoe je mail automatisch archiveert, hoe je zorgt dat beoordelingscyclus gewoon lóópt, of met welke systemen AFAS wel of niet te koppelen is – wij zijn er voor je.

    Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!    Meer weten?

    Download hier ons klantverhaal over Carpetright of lees ons whitepaper over ‘De 4 golden rules van HR-Automatisering’. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

      (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)