Deze blog is geschreven door Bastiaan Flohr 

Ik begin deze blog met een korte introductie. Mijn naam is Bastiaan Flohr, ik ben 21 jaar oud en studeer Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds een aantal weken loop ik stage bij Forque.

Studie

In 2015 ben ik begonnen met de Bachelor CIW (Communicatie- en Informatiewetenschappen) in Groningen. De keuze voor CIW maakte ik pas in het laatste jaar van het VWO. Een opdracht over bedrijfsethiek was de aanleiding voor een gesprek met het hoofd communicatie van een groot IT-bedrijf. Door dat gesprek wist ik eindelijk wat ik wilde studeren, en van deze keuze heb ik tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt gehad. Mijn interesseveld is echter een stuk breder dan alleen communicatie. Zo heb ik in de afgelopen jaren mijn horizon verbreed door het volgen van een minor ondernemerschap en een minor media en journalistieke cultuur. Toch ligt mijn grootste passie op het gebied van communicatie, wat ik eindeloos interessant blijf vinden.

Naamsbekendheidonderzoek 

In 2018 ben ik begonnen met de Master Communicatiekunde. Ik heb daarbij gekozen om ook een stage te doen. De afstudeeropdracht die ik bij Forque doe is daar onderdeel van. In de komende weken voer ik voor Forque een naamsbekendheidonderzoek uit. De resultaten van dit onderzoek gaan inzicht geven in de bekendheid van de organisatie. Bovendien worden de behaalde resultaten van de marketingactiviteiten van Forque door dit onderzoek in kaart gebracht. Met de uitkomsten van dit onderzoek help ik Forque in het streven naar blijvende verbetering.

Praktijkervaring 

Voor mij betekent mijn stage bij Forque dat ik mag doen wat ik het leukste vind: mijn kennis van communicatietheorie inzetten in de praktijk. Bij Forque krijg ik niet alleen de ruimte om dit te doen maar wordt deze input ook van mij verwacht. Uiteraard leer ik ook veel nieuwe dingen. Bijvoorbeeld over business intelligence, HRM, de software van AFAS en op het gebied van marketing en communicatie.

Ik ben nog maar een paar weken werkzaam bij Forque maar durf nu al wel met zekerheid te zeggen dat ik hier enorm veel ga leren. Daarnaast verwacht ik mijn collega’s ook nog wat te leren. Ik kijk uit naar de komende periode!

Deze blog is geschreven door:

Bastiaan Flohr
Stagiair marketing & communicatie 

Businessconsultant nodig op afstand? Geen probleem!

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)