“Business Intelligence, ik denk niet dat dat wat voor ons is”, horen we wel eens. Hoe kan dat toch? Waar komt die misvatting vandaan? Nieuwsgierig geworden gingen we op onderzoek uit. En wat blijkt? Veel mensen lijken nog te denken dat business intelligence (BI) alleen voor grote corporate bedrijven is. Een opvatting die tien jaar geleden correct was, maar tegenwoordig achterhaald is. BI is bereikbaar voor vrijwel iedere onderneming, alleen weet nog niet iedere ondernemer dat.

Met BI haal je meer uit je onderneming

Met business intelligence tools kan data gemakkelijk en snel worden omgezet in waardevolle informatie. Je ontvangt details over de prestaties en processen van je organisatie of afdeling. Door deze informatie hoef je tactische en strategische beslissingen niet meer alleen te baseren op intuïtie of een geknutselde Excel. Je houdt altijd het overzicht. En wat het mooist is? De data heb je al in huis. Je hoeft er alleen nog maar wat mee te doen. Met BI-tools worden je databases in één keer aan elkaar gekoppeld en dat zorgt voor in- en overzicht. Zo kun je op ieder gewenst moment bekijken hoe effectief een afdeling is. Of kun je bijvoorbeeld de marketingkosten tegen de salesomzet afzetten.

De keuze voor Power BI

De keuze voor Power BI was bij Forque al gauw gemaakt. Niet alleen is Power BI gebruiksvriendelijk en laagdrempelig, de kosten zijn ook betaalbaar. Mede omdat veel organisaties al werken met Microsoft Office 365 is Power BI een goede keuze. Het programma sluit aan op het Officepakket en kan bovendien gekoppeld worden met vele verschillende systemen. Een groeiend aantal van onze klanten raakt overtuigd. Yvonne Steegh (verantwoordelijk voor sales en datamanagement bij Aeternus) vertelt: “Wij gebruiken Power BI voor financiële informatie, salesresultaten en het weergeven van de productiviteit. Sales wordt hierdoor al breder gedragen. Power BI is niet alleen voor de directie maar ook voor werknemers. Zo kunnen onze werknemers binnenkort bijvoorbeeld zien wat er met de productiviteit gebeurt nadat zij hun uren hebben geboekt”.

Een waardevolle investering

Om Power BI effectief te gebruiken is een investering nodig. In een BI-tool, maar ook vaak in de data. Data moet namelijk betrouwbaar zijn en overeenkomsten tussen de verschillende datasets zijn noodzakelijk. Er moet vastgesteld worden welke gegevens je wil gebruiken, hoe die gegevens gecombineerd moeten worden en waar je de uitkomsten voor wil gebruiken. Daar helpt Forque je bij. Want pas dán haal je gericht meerwaarde uit Power BI. “Power BI kan echt een aanvulling zijn op je huidige pakket, en is dat al helemaal wanneer je van veel verschillende pakketten gebruikmaakt”, vertelt Rick Santbergen, operationeel manager bij Kader. “De kracht van Power BI zit hem natuurlijk in het bundelen van data en het inzichtelijk maken van bijvoorbeeld je verkoopproces. Wij brengen hier doorlooptijd, scoringspercentage en ordergrootte in beeld”.

Wat moet je écht weten?

Power BI sluit naadloos aan op je Office 365 pakket. De kosten zijn betaalbaar en Power BI staat garant voor optimale weergave van stuurinformatie. Je kunt Power BI naast het Office pakket koppelen met heel veel verschillende systemen.

Word ook data smart!

Business intelligence is dus voor elke onderneming. Iedere organisatie, groot of klein kan BI-tools inzetten en er waardevolle informatie uithalen. Het omzetten van data in bruikbare gegevens heeft als bijkomend voordeel dat er altijd inzichten beschikbaar zijn, waardoor je meer tijd en energie kunt steken in de uitzonderingen, bijsturen van resultaten en je corebusiness. Benieuwd naar wat Forque voor jouw organisatie kan betekenen?

    Neem contact met mij op      (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)