Chat with us, powered by LiveChat

Yes! We zijn enorm blij en trots te kunnen melden dat we de ISO 27001 certificering hebben behaald!

ISO-Certificaat van ForqueHet onafhankelijke geaccrediteerde certificatie instelling Brand Compliance B.V. heeft Forque officieel ISO 27001:2017 gecertificeerd. Deze certificering toont aan dat we onze informatieprocessen continu beheersen, verbeteren en dat we de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische (klant)informatie borgen.

Matthijs Pool, directeur en DSO van Forque: “Dagelijks helpen we vele organisaties in Nederland om op een persoonlijke, betrouwbare, gebruiksvriendelijke en veilige manier processen efficiënter te automatiseren. De laatste jaren zien we terecht dat er steeds meer nadruk wordt gelegd op de beveiliging van informatie. De ISO 27001 is een internationale norm om een managementsysteem voor informatiebeveiliging op te zetten en te implementeren. Deze certificering laat zien dat we voldoen aan de normen voor het beheersen van de beveiliging van gedocumenteerde informatie. We weten de informatievoorziening te waarborgen en beveiligingsincidenten te beperken.”

Online uitreiking

Een fysieke uitreiking was niet mogelijk door de Coronacrisis. Daar bedachten de drie partijen iets anders op. Bekijk hier de video. Pool vult hierop nog aan: “Straks geven we het ingelijste certificaat uiteraard een mooie plek bij ons op kantoor.”

Voorbereiding

In het voortraject is Kader ingeschakeld. Rick Santbergen, Business Unit Manager MS&C van Kader vertelt: “Forque heeft in het voortraject voor certificering de norm snel eigen gemaakt. Het was mooi om te zien hoe het jonge en gedreven team de norm volledig wilde begrijpen en doorgronden. Informatiebeveiliging was binnen Forque al goed geregeld, de certificering maakt aantoonbaar dat ze hun informatiebeveiliging ook continu verbeteren.”

Optimale kwaliteit

Forque gaat altijd voor kwaliteit. Passende bescherming van vertrouwelijke informatie is hier een groot onderdeel van. Wij streven naar het maximaal haalbare niveau van informatieveiligheid en zullen hier continu aan blijven werken.

Brand Compliance aan het woord

“Forque pakt zaken gestructureerd aan vertelt Bart Versluijs, accountmanager van Brand Compliance B.V. Tijdens de audit is gebleken dat functionarissen van verschillende afdelingen zijn betrokken bij de implementatie van de norm, wat tevens verhogend werkt voor het draagvlak binnen de organisatie. Wat ons ook is opgevallen, is dat Forque een medewerker heeft vrijgespeeld om te leren van de auditoren, ter voorbereiding op de rol van interne auditor. Dat toont de betrokkenheid en drive to learn. De samenwerking verliep erg soepel. Forque had een kritische blik op de auditbevindingen waardoor goede, vruchtbare, discussies ontstonden. Het was merkbaar dat de Forque ook echt wilde leren van de audit. Ze zijn een moderne organisatie met een open cultuur, waarbij informatiebeveiliging op een leuke manier, onder andere door een eigen gemaakte quiz, onder de aandacht wordt gebracht van de medewerkers.”

Klaar voor verdere groei

Het behalen van dit certificaat is voor Forque dé bevestiging dat we de processen rond onze dienstverlening ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd. Met dit resultaat zijn we dan ook ontzettend blij en klaar voor verdere groei!

Lees hier als je meer wilt weten over de ISO 27001 certificering.

Heb je vragen?

Onze businessconsultants helpen je graag verder. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen.

Heb je een vraag over Business Intelligence?

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)