Ieder jaar organiseert Forque een workshop speciaal bedoeld om te helpen met de jaarovergang. Dankzij jarenlange kennis en expertise kan Forque organisaties uit allerlei verschillende sectoren en met verschillende cao’s hierin ondersteunen. Samen ronden we het afgelopen boekjaar af met allerlei controles en starten we het nieuwe boekjaar op. Hierbij kijken we naar nieuwe inrichting en eventuele nieuwe wet- en regelgeving.

Online workshop

We hebben inmiddels 2020 achter ons gelaten, maar daarmee is de drukste periode van het jaar voor de administrateur nog niet voorbij. Het nieuwe jaar moet nog op een juiste en efficiënte wijze worden gestart. Tijdens onze hands-on workshop helpen de businessconsultants van Forque je niet alleen met de juiste informatie en handvatten. Samen zorgen we ervoor dat je aan het einde van de dag daadwerkelijk gereed bent met de jaarovergang. Vanwege COVID-19 vindt de workshop dit jaar enkel online plaats. We geven je hieronder graag een impressie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je met Niels, Maico, Chris of Hanneke samen aan de slag gaat, krijg je een klein beetje huiswerk van ons. Want zo zorgen we ervoor dat we het boekjaar 2020 op effectieve wijze af kunnen sluiten en 2021 fris kunnen beginnen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het vooraf noteren van zaken die handmatig worden ingevoerd, bedenken welke bedrijfseigen bijzondere regelingen er zijn voor jouw bedrijf in 2021, en zorgen dat je verloning van 2020 volledig is verwerkt. Verder vragen we je om pensioen- en belastingdocumenten voor 2021 bij de hand te houden, evenals informatie over het saldo reservering vakantiegeld.

Het oude jaar correct afsluiten…

Vervolgens gaan we samen aan de slag. Met één van onze businessconsultants controleer je nogmaals het afgelopen jaar: is alles verwerkt, loopt de loonjournaalpost goed, staan alle fictieve dienstverbanden (stagiaires, DGA’s) correct vermeld en zijn de vaststellingsovereenkomsten juist verwerkt. Zijn er loonkostensubsidies (LIV en LKV) van toepassing voor jouw organisatie? Dan controleren we of deze correct gejournaliseerd zijn. We controleren of de medewerkers die in het afgelopen jaar de AOW-leeftijd hebben bereikt én die blijven doorwerken juist worden geregistreerd. Eventueel verzenden we samen een correctie loonaangifte en we verzenden vervolgens samen de jaaropgaven.

… en het nieuwe jaar goed beginnen!

We berekenen dan het jaarloon bijzonder tarief voor het nieuwe jaar (zoals te zien in het voorbeeld), we voeren nieuwe percentages voor pensioen en werkhervattingskas in, we leggen nieuwe salarissen of andere arbeidsvoorwaarden voor het nieuwe jaar vast, evenals het salarisverwerkingsplan voor het nieuwe jaar. Tot slot starten we indien gewenst samen de voorlopige verwerking van periode 1 van het nieuwe jaar en adviseert de businessconsultant je over hoe je deze zelf kunt controleren.

workshop jaarovergang

De businessconsultants van Forque staan altijd voor je klaar, ook op afstand. We denken graag met je mee en delen onze kennis en expertise met je. Zo kan jij het jaar 2021 goed en overzichtelijk beginnen!

Meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van AFAS? Of wil je een optimalisatieslag maken? Neem dan contact met ons op.

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)