Koers bepalen? Dat doe je met betrouwbare stuurinformatie

Dit blog is geschreven door Timon Pool

Hoeveel moet ik inslaan voor de verwachte verkoop van volgende maand? Hoe haal ik de KPI’s? Hoe productief is het personeel op de supportafdeling? Zonder stuurinformatie moet je deze keuzes maken op je onderbuikgevoel. Hoe waardevol ook – dat onderbuikgevoel heeft het toch niet altijd bij het juiste eind. En dat wil je niet, als het gaat om de koers en de acties van je hele organisatie. Zaak dus om regelmatig en snel waardevolle informatie uit je organisatie boven water te krijgen.

Wat is waardevolle informatie?

Het probleem met stuurinformatie is dat die vaak gegenereerd wordt door verschillende mensen, op verschillende plekken. Dat doen ze vaak op hun eigen manier, met hun eigen systemen en vanuit hun eigen interpretatie wat belangrijk is. Bovendien baseren zij zich ook vaak op verschillende bronnen, zoals verschillende bedrijfsapplicaties of Excel-lijsten. Dat maakt dat informatie vaak moeilijk te vergelijken is. Want wat is de waarheid? En door welke bril moet je welke cijfers bekijken?

En, hoe krijg je inzicht?

Met business intelligence haal je in een handomdraai de relevante informatie naar boven. De software analyseert data uit verschillende systemen en presenteert de uitkomsten in rapportages, dashboards, grafieken en kaarten. Door grote hoeveelheden data te combineren en te analyseren, maak je van data kennis. Met die kennis kun je tot inzichten komen die je anders zou missen. Bijvoorbeeld over de vraag hoe de functiehuishouding van jouw school zich verhoudt tot de zorgvraag. Zo haal je organisatiedoelen door – naast hard – vooral slimmer te werken.

Voor een onderbouwd uitzicht

Blijf dus niet sturen op je onderbuikgevoel. Reken af met interpretatieverschillen en minimaliseer de tijd die je kwijt bent aan het krijgen van stuurinformatie. Wij denken graag met je mee, en helpen je met inzicht te komen tot een onderbouwd uitzicht. Want alleen dan kom je écht verder.

Meer weten? Kijk eens hier of download onze whitepaper over Business Intelligence.

Vragen? Neem dan gerust contact met mij op via T: +31 (0)6- 15 11 23 33 of E: t.pool@forque.nl

———————————————————————————————————————————————————-

Dit blog is geschreven door:

Timon Pool

 

 

Timon Pool
Senior Businessconsultant

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)