Nico Komen versterkt sinds 1 september 2021 ons team! Met zijn 23+ jaar ervaring met AFAS, IT en Commercie tilt hij de kennis binnen Forque naar een hoger niveau. Hoogste tijd om Nico beter te leren kennen. We drinken een kopje koffie met hem en vragen hem naar deze nieuwe stap en zijn ambities binnen Forque.

Wat heb je voor deze nieuwe stap gedaan? 

“Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht ben ik 5 jaar accountmanager geweest, voornamelijk op het gebied van Tijdregistratie, Planning en Toegangscontrole. Ruim 23 jaar geleden begon ik mijn carrière op commercieel vlak binnen de IT. Ik werkte 15 jaar bij AFAS Software als Accountmanager en Salesmanager en daarna nog eens 3 jaar als Commercieel Directeur bij een AFAS Consultancy Partner.” 

Waar krijg je energie van? 

“Ik krijg energie van mensen en organisaties in hun kracht zetten. Om dat te doen, moet je elkaar begrijpen; daar begint alles mee. Mijn ervaring leert dat bedrijven die meebewegen met verandering meer waarde hechten aan de kennis en inbreng van hun medewerkers. Ook dit geeft mij energie, daar spring ik ‘s morgens mijn bed voor uit!” 

Hoe omschrijf je jezelf in 25 woorden? 

“Ik ben leergierig, doelgericht en een doorzetter. Ik werk graag met mensen samen, ben ondernemend en kijk altijd naar de lange termijn. Noem mij een verbinder, met een nuchtere aanpak. 27, 28, 29, oké zijn 30 woorden ook toegestaan?”

Wat is je best lesson learned? 

“Ik verbind systeem, proces en mens en adviseer over keuzes binnen deze domeinen. Door mijn IT-ervaring en achtergrond in de bedrijfskunde ligt hier mijn kracht. In een wereld van automatisering en digitalisering is verandering een constante factor. Businessmodellen zijn hieraan onderhevig en wie zich het beste aanpast, is succesvol en toonaangevend. Een gedegen bedrijfsvoering, procesbeheer en bijbehorende procesoptimalisatie zijn in mijn ogen van groot belang. Sterker nog: hiermee verhoog je het aanpassingsvermogen, stimuleer je snellere besluitvorming en zorg je voor minder ruis in de communicatie.”

Waarom Forque en ambities binnen Forque? 

“De keuze voor Forque is voor mij een logische vervolgstap. De afgelopen drie jaar heb ik geïnvesteerd om mijn ondernemende kant te ontwikkelen. Ondernemen zit in mijn bloed, ik kom uit een echt ondernemersgezin. De 20 jaar daarvoor heb ik alle facetten van IT, sales en commercie doorleefd en bij Forque wil ik deze en mijn persoonlijke ontwikkeling inzetten. De open en nuchterheid van Forque, de fase van ontwikkeling van de organisatie, het streven naar kwaliteit voor haar klanten en medewerkers en de oprechte persoonlijke touch heeft mij geraakt. Het motto ‘leuke dingen doen met leuke mensen’ is de kern van het bestaansrecht van Forque. Wat perfect past bij mijn persoonlijke reden waarom ik iedere dag met passie en energie het verschil wil maken. Ik merkte al gauw dat Forque en ik belangrijke overeenkomsten hebben: waarden, normen en beloften nakomen. Goed resultaat wat ik zo belangrijk vind en oprecht aandacht hebben voor elkaar. Kortom kwaliteit! Met mijn ervaring til ik de kennis binnen Forque naar een nog hoger niveau en wil ik graag mijn kennis delen. Maar ook focus op de verschillende markten aanbrengen, aandacht voor de klant en groei als AFAS Partner en BI-expert. Dit samen met een commerciële uitdaging en de essentie voor blije klanten geeft mij een enorme uitdaging.

Ik wil de directie van Forque bedanken voor het vertrouwen en de kans om mijn ambitie waar te maken. Ik heb ontzettend veel zin in de samenwerking! En nu? Knallen maar.”

Advies of ondersteuning nodig?

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)