Op donderdag 9 september vond het AFAS Succestival plaats! Succestival is hét kennisfestival voor iedereen die met AFAS werkt. Dit jaar kon het evenement helaas niet fysiek plaatsvinden, maar die houden we zeker nog tegoed! Sarah Koedijk, support businessconsultant bij Forque, was erbij! Ze neemt je in deze blog mee bij haar best lessons learned.

12:00 – Start van het online kennisfestival

Sarah: “Het begon om 12:00 uur, en bij de online entree werd je ontvangen met een praatje en verschillende mensen stelden zich voor. De sessies begonnen om 13:30 uur. Ik had van tevoren gezien welke sessies er werden gehouden, met name de sessies ‘Creatief met Insite’, ‘Upgrade je site met thema’s’ en ‘Werken met Dashboards’ trokken me aan. De keuze voor welke sessies ik zou kiezen, was dan ook snel gemaakt!

De twee eerstgenoemde sessies hierboven gingen dus over InSite. Zo werd er met behulp van beelden verteld over slimme banners op InSite, erg handig! Slimme Banners maken je navigatie makkelijker en efficiënter. Daarnaast kunnen slimme banners ook zo geautoriseerd worden, dat de banners zich bijvoorbeeld aanpassen op je persoonlijke voortgang. Ook kwamen de nieuwe Icon Boxen aan bod. Dit zijn vaste blokken, die het opmaken van je pagina makkelijk en stijlvol maken. 

Ook stonden we uitgebreid stil bij het thema, wat natuurlijk gaat over de look & feel van je site. Als beheerder wil je dat de eindgebruiker van je site alles snapt. Met thema’s zorg je ervoor dat je InSite rustig en overzichtelijk is. Je hoeft niet meer per pagina alles op te maken, maar je kunt nu pagina-onderdelen toevoegen aan je thema. Je kunt dus met een paar klikken op de knop je hele site mooier en overzichtelijker maken!”

14:00 – Start van het online kennisfestival

“De bijbehorende video’s vanuit AFAS waren erg informatief. En ze zijn ook nog eens terug te kijken op YouTube, mocht je toch iets vergeten zijn. Ze laten je precies zien hoe je te werk moet gaan en hoe je alles instelt. Daarnaast heb ik nog de sessie over Dashboards bijgewoond. Hier werden de basics van en tips over dashboards besproken. Deze kunnen zoveel informatie en werkbladen bevatten, dat je het soms niet meer kunt overzien. In deze sessie lieten ze zien waar en hoe je bijvoorbeeld dashboards activeert en toevoegt aan InSite. Maar ook kreeg je handige tips over het gebruik van de dashboards. Een tip was om je dashboard altijd te openen op volledig scherm! Dit zorgt voor meer overzicht. Daarnaast kun je dus zoeken in je dashboard met Ctrl F en in de selectietool kun je data selecteren en filteren. De filters kun je ook opslaan zodat je ze de volgende keer weer kunt gebruiken. Wat ik zelf ook niet wist, is dat je de data op je werkbladen of individuele visualisaties kunt exporteren naar een excel of pdf bestand.”

16:00 – Veel nieuwe mensen, veel nieuwe kennis

“Hoe graag ik ook wilde, ik kon niet alle sessies bijwonen. Tussen de sessies door werd er gezellig gebabbeld en verschillende AFAS medewerkers werden geïnterviewd. Ook altijd leuk om de sfeer bij AFAS te leren kennen! Al met al, een leuke en leerzame ervaring! Ik raad iedereen aan om de sessies terug te kijken. Het is altijd goed om je AFAS kennis iets op te frissen, en ook nieuwe functionaliteiten worden gedetailleerd toegelicht. Bovendien blijft het erg goed hangen, omdat ze je ‘live’ mee laten kijken. De sessies duren ongeveer 20 minuten, ideaal om bijvoorbeeld een keer tijdens je lunchpauze te kijken!

Advies of ondersteuning nodig?

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

      (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)