Het inloggen met twee-factorauthenticatie op AFAS Online via sms stopt met ingang van 1 januari 2022. De reden van deze wijziging is dat sms als tweede factor voor het inloggen niet de veiligste keuze is. Sms wordt door veel partijen nog gebruikt als tweede factor, maar in de berichtgeving rond security komt naar voren dat hier risico’s aan kleven. Zo is inloggen met sms kwetsbaar voor onderschepping.

Maak je nog gebruik van sms? Dan adviseren we je over te stappen naar inloggen via AFAS Pocket. Dit is veiliger en je hoeft geen code over te typen, waardoor dit ook nog eens makkelijker is.

Het bevestigen via sms blijft wel bestaan bij de eerste aanmelding en bij het in gebruik nemen van een nieuw telefoonnummer.

Inloggen op AFAS Online: van SMS naar AFAS Pocket

Maak je nog gebruik van sms en moet je nog overstappen naar AFAS Pocket? Tijdens deze sessie helpen we je de inlogmethode te wijzigen naar AFAS Pocket door je stap voor stap mee te nemen. Aan het einde van de sessie kun je veilig en succesvol inloggen via AFAS Pocket.

Wat zijn de alternatieven voor het inloggen via sms?

  • Inloggen via AFAS Pocket.
  • Inloggen via single sign-on.
  • Inloggen via sms via Messagebird. Hiervoor sluit je een abonnement af bij Messagebird. Dit is voor eigen rekening en risico.
  • Inloggen via andere authenticator app. Het is mogelijk om twee-factorauthenticatie via een app van een andere partij te gebruiken, zoals Duo, Microsoft of Google. Je kunt ook Inloggen via een collega, maar we adviseren dit niet als structurele oplossing.

Let op: Gebruikers die bij meerdere organisaties kunnen inloggen, moeten inloggen via AFAS Pocket. Het is hierbij niet mogelijk om in te loggen via een eigen sms-dienst. De reden hiervoor is dat wij niet kunnen bepalen welke organisatie voor het sms’je moet betalen.

Hoe informeer ik mijn gebruikers over te stappen naar AFAS Pocket?

Lees hier meer over hoe je gebruikers kan informeren.

Wat gebeurt er als ik geen actie onderneem?

Onderneem je geen actie dan is het vanaf 1 januari 2022 niet meer mogelijk om in te loggen via sms. Je logt dan (elke keer) in via een collega. Dit doe je zolang je niet een van de hierboven genoemde alternatieven gebruikt.

Vragen?

Heb je hier vragen over? Of heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)