BI, Business Intelligence, Power-BI, Microsoft Power BI; grote kans dat je één van deze termen wel eens voorbij hebt zien komen. Misschien ben je er stiekem al wel een beetje bekend mee, deze termen passeren namelijk steeds vaker de revue. En dat is niet zomaar; Microsoft Power BI is een krachtige tool om bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen. De kracht van Power BI? Je hebt op elk moment van de dag toegang tot actuele informatie over de KPI’s van jouw bedrijf! Ideaal om het nieuwe jaar goed te beginnen! In deze blog lees je hier meer over.

Wat is Power BI?

Een goed begin is het halve werk, laten we daarom beginnen bij het begin. Wat is Power BI precies voor een tool? Met Power BI-dashboards kun je snel en makkelijk al je bedrijfsgegevens analyseren. Zoals eerder beschreven, staat BI voor business intelligence. En intelligent is deze tool zeker: je zet er namelijk data razendsnel mee om in bruikbare informatie. Met business intelligence creëer je een datagestuurde bedrijfscultuur, omdat je iedereen op elk niveau in je organisatie de mogelijkheid biedt om betrouwbare beslissingen te nemen met analytics die tot op de minuut actueel zijn.

Wat kun je met Power BI?

Met Power BI maak je data en informatie visueel door deze te verwerken in interactieve rapportages en realtime dashboards die je makkelijk kunt delen met anderen. Maar waarin ligt dan de kracht van Power BI? In de meerwaarde dat je geen besluiten meer hoeft te nemen op basis van achterhaalde cijfers of je onderbuikgevoel. Met Power BI-dashboards kun je informatie combineren om verbanden te leggen en ontwikkelingen te volgen. Zo krijg je makkelijk en snel inzicht in je bedrijfsprestaties en kun je direct aan de slag om processen te optimaliseren. En het mooie is: je plukt de vruchten van data die je toch al in huis hebt!

Met de kracht van Power BI zit je niet meer vast aan Excel sheets, maar krijg je 24/7 inzicht in je bedrijfsprestaties met slimme dashboards. Zo heeft de directie bijvoorbeeld direct inzicht in budget en financiële prestaties.

Benieuwd hoe dat er in de praktijk uitziet? Lees het in onze klantcase in samenwerking met QRS!

4x voordelen van Power BI

  1. 1. Beter overzicht, sneller inzicht;
  2. 2. Sturen op KPI’s;
  3. 3. Koppel met 100+ systemen;
  4. 4. Laagdrempelig om mee te starten

Power BI: dé tool voor het begin van een nieuw jaar

Nu 2021 achter de rug is, wil je waarschijnlijk graag het nieuwe jaar met een verse start beginnen. Vanaf december/januari tot soms maanden later zijn financials bezig met de tijdrovende klus om een sluitend overzicht te krijgen en het jaar goed te starten. Kan dat niet sneller? Jazeker! Met een goed BI-dashboard kun je snel, flexibel en betrouwbaar rapportages opstellen en bekijken. Zo ben je klaargestoomd en ga je vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

Nu het nieuwe jaar is begonnen, is dat hét uitgelezen moment om te starten met Power BI! Wil je eens sparren met Timon, expert in Microsoft Power BI? Of heb je vragen over de mogelijkheden van dashboards en rapportages? Neem dan contact met ons op!

Voor vragen kun je vrijblijvend contact opnemen!

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)