De laatste update van AFAS Software is onlangs uitgerold: Profit 20. Er zijn verschillende functionaliteiten toegevoegd om jouw werk makkelijker te maken. Benieuwd welke dit zijn? We lichten de drie belangrijkste updates voor je uit.

HRM & Payroll

Een nieuw jaar betekent niet alleen dat we allemaal wat ouder zijn geworden; het betekent ook dat er – je kunt de klok erop gelijkzetten – per 1 januari de nodige wetswijzigingen plaatsvinden. Zo ook in 2022. De lang aangekondigde thuiswerkvergoeding bijvoorbeeld, die nu ook aan Profit 20 is toegevoegd. Ook zijn de werkkostenregeling en de specificaties voor de loonaangifte inzake IKB/keuzebudget gewijzigd. Later dit jaar verandert er nog iets belangrijks, namelijk het ouderschapsverlof. Dit wordt per 2 augustus 2022 verruimd en in de update van Profit 20 kun je alvast volgens de nieuwe situatie de wettelijk bepaalde ouderschapsverlofrechten voor je werknemers inrichten.

Naast de wetswijzigingen zijn er in Profit 20 ook wat nieuwe veranderingen doorgevoerd om het je wat makkelijker te maken. Vanaf nu kunnen pensioenuitvoerders bijvoorbeeld de taalvoorkeuren van werknemers aangeven. Zo weet je zeker dat het eerste contact soepel verloopt. Ook bepaal je nu of je werknemers rechten krijgen om HRM en Payroll-overzichten in te zien zonder dat ze bij de salarisverwerkingscockpit kunnen. Wel zo veilig!

Projecten

Overzicht en gebruikersgemak zijn belangrijk. Daarom heeft AFAS ervoor gezorgd dat je in de nieuwe Matrix ‘Uren boeken per week’ nu ook kosten kunt boeken. Daarnaast kun je er nu ook een afwijkende urensoort invoeren, zelfs als je ‘Urensoort normaal’ hebt aangevinkt. Verder kun je een gebruiker alleen een veld laten invullen als hij of zij daar rechten op heeft. Zo heeft de gebruiker slechts de keuze tussen projecten waarvan hij daadwerkelijk een onderdeel is.

Geheel optioneel is verder het inrichten van werkbonnen voor Onderhanden werk. Als je bijvoorbeeld je projecten al helemaal hebt ingericht kun je de werkbonnen nog steeds op de balans zien. Niet verplicht, wel handig! Over handig gesproken: voortaan zie je het projectnummer van een project ook terug als je de eigenschappen bekijkt.

Profit 20 InSite

Meer weten over Projecten? Kijk dan op de website van AFAS.

InSite en wat is nieuw voor de Flexbranche

Je kent het wel: je zit in het reactieoverzicht van een workflow en alles staat onder elkaar. Wie reageert nu op wie? Een beetje verwarrend. In Profit 20 is er een handige inspring toegevoegd, zodat je op het goede spoor blijft. Ook hebben is er voor meer rust gezorgd bij het bekijken van afbeeldingen op InSite. Die verschijnen nu tegen een zwarte achtergrond.

De eerdergenoemde én andere wetswijzigingen zijn ook doorgedrongen in de flexbranche. Bijvoorbeeld de verkorting van de wachttijd voor pensioenen. Die is nu verlaagd naar 8 weken in plaats van 26. Ook de nieuwe afspraak in de cao over de verkorte duur van Fase A/1-2 en B/3 zijn netjes in Flex verwerkt. Meer weten over de flexbranche? Hier lees je meer.

Nog meer handigheidjes ontdekken?

Ga naar het complete overzicht de veranderingen in Profit 20!

Met welke functionaliteit ga jij aan de slag?

Ga aan de slag met de nieuwste functionaliteiten van Profit 20 en ontdek wat de update jou biedt! Heb je vragen over de nieuwe functies, of heb je hulp nodig bij het instellen hiervan? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)