Wil je beter overzicht en inzicht in jouw bedrijfsvoering? Ben je op zoek naar goede rapportage, maar wil je er vooral ook snel mee aan de slag kunnen? Forque realiseert een dashboard voor jou in drie dagen! Met de juiste data kun je al vlot een dashboard maken om inzicht te krijgen, bijvoorbeeld in de omzet ten opzichte van het budget of ten opzichte van de vorige periode. Dus waar wacht je nog op?

Snel relevant inzicht

Ga ook binnen korte tijd aan de slag met Microsoft Power BI en krijg meteen al handig inzicht in je bedrijfsprocessen. Want we combineren de data uit AFAS ook met andere systemen zodat je écht weet wat er speelt en gegronde keuzes kunt maken. Ook in een kort tijdsbestek kunnen we een dashboard voor je opleveren dat voor jou relevant is. Want bij Forque staat kwaliteit altijd voorop; een dashboard moet informatie bevatten en geen data. Door onze ervaring met AFAS zijn we daarom in staat om in drie dagen een handig en inzichtelijk dashboard voor je op te leveren.

Sturen op gevoel geeft niet altijd het goede gevoel

Misschien werk je al wel met de standaard dashboards van AFAS. Geven deze altijd voldoende beeld van de resultaten van jouw organisatie? Komt de informatie uit vrije velden mee? Wat als je data uit een ander pakket nodig hebt? Of als je de informatie op een andere manier voor de rest van je organisatie gepresenteerd wilt zien? Al deze dingen realiseren kan best veel tijd in beslag nemen. Het kan er soms voor zorgen dat je blijft sturen op basis van je onderbuikgevoel. Dat is niet verkeerd, maar je kunt in een relatief korte tijdspanne met Power BI toch meer inzicht krijgen dan je verwachtte.

Voorbeeld van een HR-dashboard

Voorbeeld HR-dashboard

Van gevoel naar ‘in control’

Hoe kun je dan van ‘gevoel’ bij je cijfers naar ‘in control’ zijn over je bedrijf? Laat Forque je helpen deze data om te zetten naar een dashboard met informatie waar je écht wat aan hebt. Ook als je data uit verschillende systemen wil combineren om een volledige bedrijfsrapportage te kunnen presenteren. Creëer meer bewustwording, zorg voor betere bewaking van de voortgang van doelstellingen, meer betrokkenheid bij het maken van strategische keuzes en leg probleemgebieden makkelijker bloot. Je bent vrij om een dashboard in te richten zoals jij dat wil en op een manier die voor jouw organisatie van toegevoegde waarde is. De businessconsultants van Forque helpen je hierbij met hun kennis en expertise. Wij zorgen ervoor dat er een basis wordt opgeleverd die jou in staat stelt om zelf verder te bouwen. Of we nemen je alle zorgen uit handen en realiseren jouw wensen voor je zodat jij je volledig kunt focussen op je core business.

De data is er al…

…dus doe er wat mee! Het is jammer om deze kans te laten liggen en het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Veel analyses blijven draaien en draaien en je bent vaak veel teveel tijd aan het verzamelen van stuurinformatie; dat is toch niet meer van deze tijd? Begin klein! Zolang jij weet wat je wilt, weet welke informatie je inzichtelijk wil krijgen en je je data op orde hebt, heb je in drie dagen je eerste dashboard klaar. Zorg daarmee voor het eerste (kleine) succes en creëer hiermee draagvlak binnen je organisatie. Dan volgt de rest vanzelf. Investeer in kennis en maak de output begrijpelijk en zorg dat het er goed uitziet. Zorg ervoor dat je in één oogopslag kunt zien wat je wilt dat je mensen zien. En stem daarna je aanvullende wensen af met de specialisten van Forque. Of bouw zelf verder en schakel alleen ondersteuning in wanneer dat nodig is.

Voorbeeld van een financieel dashboard

Voorbeeld financieel dashboard

Wat kost zoiets dan?

Denk je nu: “hier heb ik helemaal geen budget voor”? Ook met minder middelen kun je eenvoudig aan de slag met Microsoft Power BI. De licenties zijn niet duur en zijn een makkelijke aanvulling op je bestaande Microsoft 365-pakket. Wanneer er meer budget beschikbaar komt kun je later altijd uitbreiden. Laat Forque je hierin adviseren. We bepalen samen welke KPI’s voor jouw organisatie belangrijk zijn en waar je het snelst mee aan de slag wil. Op basis van onze expertise weten wij precies welke informatie we nodig hebben om jou snel op weg te helpen met je dashboards. En hebben we van jou alleen je commitment nodig en de volledigheid van gegevens binnen je systemen. Onze businessconsultants kunnen dan het beste inventariseren of de gewenste rapportage gerealiseerd kan worden. In overleg zal er vervolgens een kosteninschatting worden gemaakt.

Ook snel aan de slag?

Neem dan contact met ons op om samen jouw wensen te bespreken en te kijken naar de mogelijkheden.

Advies of ondersteuning nodig?

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)