Om efficiëntie en slimme automatisering in de automotive mogelijk te maken, heb je kennis van zaken nodig. Kennis, ervaring en expertise maken het verschil. Drie ingrediënten die Len van der Wende meeneemt naar voor hem nieuw terrein: het Forque-kantoor in Enter. Per 1 mei is Len van der Wende namelijk gestart bij Forque als Senior Businessconsultant! Deze specialist heeft na 20 jaar zijn strepen zeker verdiend als het om de automotive én Autoline gaat. Met Len aan boord borgen we de automotive kennis binnen Forque. We spreken hem over zijn loopbaan, expertise en ambities. Maak kennis met Len!

Kun je iets vertellen over je achtergrond?

“Ik ben ooit begonnen als assistent-accountant. Daarna ben ik bij een Ford dealer gaan werken in Rotterdam als chef administratie. Dat is eigenlijk het moment dat de bal voor mij begon te rollen binnen de wereld van automotive. Op 1 april 2000 ben ik gaan werken voor wat nu Keyloop heet. Hier heb ik 22 jaar lang gewerkt, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in de administratie van autodealers, in het bijzonder in Autoline. Door een reorganisatie kwam dit hoofdstuk tot een einde, waarna ik al snel in aanraking kwam met Forque. Ze hadden als ambitie om kennis en expertise binnen de automotive te vergroten en te borgen. Daar wilde ik maar al te graag aan bijdragen!

Wat wordt jouw rol binnen Forque en waar ligt jouw expertise?

“Ik ga me hoofdzakelijk bezighouden met het adviseren, ondersteunen en begeleiden van alles omtrent de automotive en Autoline. Ik kijk samen met de klant naar de kansen en pijnpunten, om vervolgens te ontdekken hoe en waar we de efficiëntieslag kunnen maken. Om slimme automatisering te realiseren, moet er volledig overzicht en grip op de bedrijfsvoering zijn. Ik denk dat ik goed aanvoel wat er nodig is en wat juist niet, met als resultaat dat er onderaan de streep minder zorgen zijn en meer grip op de bedrijfsprocessen.”

Door mijn jarenlange ervaring in de automotive-branche heb ik veel kennis die ik kan inzetten bij het ondersteunen van de inrichting van Autoline. Wanneer je meer dan 20 jaar werkt in de automotive sector, ken je de mensen, de branche en alle tools van binnen en van buiten. Naar mijn mening is dat heel veel waard, omdat dat een bepaald gevoel van vertrouwen waarborgt. Het maken van aanpassingen in je Dealer Management Systeem (DMS) kan spannend zijn, omdat er veel bij komt kijken en er veel van afhangt. De ervaring leert dat je dit gevoel als automotive-specialist wegneemt. Ik denk dat mijn expertise met name in dat stuk ligt: een gevoel van vertrouwen bieden.”

Wat is volgens jou de kracht van Forque?

“Wat Forque in mijn ogen onderscheidt, is het feit dat ze gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. Mijn specialisatie ligt binnen de automotive, een branche waar Forque in mijn ogen in uitblinkt. Forque biedt een totaaloplossing, ze ondersteunen dealers op elk vlak van de bedrijfsvoering. Maar de automotive is zeker niet waar de expertise van Forque stopt. Zo zijn ze bijvoorbeeld ook een toonaangevende speler in het onderwijs. Dat is uniek. Bovendien investeert Forque in het vergroten van kennis en expertise in deze specifieke branches.

Daarnaast zijn alle collega’s binnen Forque eensgezind en ze staan echt voor elkaar, maar ook zeker voor de klanten. Met 100% aandacht gaan we samen voor het vergroten van ons eigen werkplezier én dat van de klant!”

Forque zet in op automotive

Ons doel is om in de automotive op alle processen en systemen ondersteuning te kunnen bieden. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan AFAS Software (HRM/Payroll en financieel), Microsoft Power BI en allerlei koppelingen tussen systemen. Zo hebben we al koppelingen met AFAS voor: Autoline, WinCar, CarIT Icar, Rentwise en DeltaW. En voor deze systemen hebben we ook BI oplossingen!

Met de komst van Len voegen we daar dus nog eens Autoline expertise aan toe. Wederom een mooie stap voor Forque in het nastreven van onze ambitie om binnen onze segmenten een autoriteit te zijn en in alle facetten te kunnen ondersteunen die bijdragen aan de juiste bedrijfsprocessen.

Ben jij benieuwd naar Len en zijn expertise?

Of wil je direct een afspraak inplannen met Len? Schroom dan niet om hem te benaderen! Deze Autoline-autoriteit staat je graag te woord. Wedden dat hij het antwoord heeft voor jouw vraagstuk?

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)