De AFAS Open was wederom een groot succes! Als AFAS Implementatiepartner was Forque uiteraard van de partij. Het was weer genieten als vanouds: mooie dagen vol met goede gesprekken, nieuwe inspiratie, delen van ervaringen en uiteraard: de nieuwste functionaliteiten in Profit 21. Er zijn weer nuttige nieuwe functionaliteiten toegevoegd om jouw werk makkelijker te maken. Benieuwd welke dit zijn? We vertellen je er graag meer over de meest opvallende functionaliteiten!

Profit 21: ERP

#1: Geen dubbele personen en organisaties meer in InSite
Wanneer je tijdens het aanmaken van organisaties, (contact)personen, inkoop- en verkooprelaties vindt er in Profit 21 een controle op dubbeling in InSite plaats. Je krijgt nu een melding van InSite als er bij het aanmaken van een organisatie of persoon een match wordt gevonden.

#2: Automatische check op conditionele actieknoppen in workflows
Een actie in een workflow kan automatisch worden uitgevoerd op basis van een conditie. Deze conditie kan nu elke dag opnieuw gecontroleerd worden! Jij bepaalt bij welke acties je dit gebruikt. Wat dit oplevert? De workflow blijft niet hangen en gaat automatisch door naar de volgende stap wanneer er gegevens zijn gewijzigd.

#3: Kleurenbalk met workflowstatus in InSite en OutSite
Elke workflowstatus kun je nu een eigen kleur geven. In InSite en OutSite wordt de workflowstatus met een balk in de jouw gekozen kleur getoond. Ze behoud je een stuk beter het overzicht!

Kleurenbalk met workflowstatus in InSite en OutSite

#4: Btw-nummer controle
Tijdens de invoer van een btw-nummer bij een debiteur of crediteur in Profit of InSite controleert Profit nu direct in het VIES of het btw-nummer geldig is. Je kunt de controle ook achteraf doen. Hierdoor heb je het juiste btw-nummer tijdig en snel ingevoerd voor de icp-aangifte. Bekijk hier de video over Vies Controle.

#5: Voorcalculatie/offerte met voorraad in InSite
In de voorcalculatie/offerte in InSite kun je met Profit 21 ook voorraadhoudende items gebruiken, naast kosten, werksoorten en niet-voorraadhoudende artikelen. Hiermee kun je helemaal vanuit InSite werken! Dit gebruik je voornamelijk als je met Projecten werkt, of geen opvolging doet van een offerte die je verstuurt.

#6: Verkooporder met explosiesamenstelling naar pakbon
Je kunt verkooporders met explosiesamenstellingen nu ook via Genereren pakbon omzetten naar pakbonnen als ze onderdelen bevatten met:
– serienummers en/of
– partijen met uitlevervolgorde.

#7: UpdateConnector Samenstellingen uitgebreid
Het is nu ook mogelijk om samenstellingen te wijzigen en te verwijderen met deze UpdateConnector. Ook kun je een afbeelding toevoegen via de UpdateConnector. Daarnaast kunnen vrije velden gemuteerd worden,, in de kop (in FbComposition), Samenstelling (in FbCompositionCustom) en regel (in FbCompositionPart).

Profit 21: HRM

#1: Frequente reizen
Zoals elke organisatie heb je waarschijnlijk medewerkers die vaak dezelfde reis maken, bijvoorbeeld naar een vaste klant. Met Profit 21 gaat dat een stuk efficiënter: het invoeren van een kilometerdeclaratie gaat nu namelijk een stuk sneller.
Met de nieuwe Profit 21 update kun je namelijk favoriete reizen toevoegen. Vervolgens worden de adressen automatisch goed ingevuld en wordt de bijbehorende afstand berekend. Dit vermindert fouten en bespaart een hoop tijd!

#2: Condities opnieuw bepalen in de workflow

In Profit 21 is het nu mogelijk om workflowcondities één keer per dag opnieuw te bepalen. Voorheen was dit alleen op het moment dat de workflow in een taak terechtkwam. Het voordeel? Je workflows zullen niet langer vastlopen wanneer er niet aan een bepaalde conditie wordt voldaan. Door de condities dagelijks te bepalen, lopen je workflows beter door. Zo ben je een stuk minder tijd kwijt aan handwerk bij ‘zwevende’ workflows.

#3: Tijdelijke en toekomstige mutaties
Het kan voorkomen dat iemand een tijdelijke nieuwe functie of roosterwijziging krijgt, of met ouderschapsverlof gaat. Met deze nieuwe functionaliteit zal dit proces een stuk efficiënter verlopen. In Profit 21 moet je bij een dergelijke wijziging namelijk nog maar één mutatie invoeren. Zo ga je van twee naar één handeling. De mutatie voer je alleen bij ingang van de wijziging in. Wat betreft de einddatum van de wijziging: Profit 21 geeft je een signaal met de vraag of je de tijdelijke wijziging wilt:
– afhandelen: de wijziging loopt automatisch af zoals gepland;
– aanpassen, om de wijziging bijvoorbeeld te verlengen;
– structureel: als de tijdelijke wijziging definitief gemaakt moet worden.

Je hoeft dus niet meer een nieuwe mutatie in te voeren aan het einde van de wijziging.

#4: Wet verbetering poortwachter digitaal ondertekenen
De laatste update van Profit 21 heeft betrekking op het proces bij langdurig zieke medewerkers.De Wet verbetering poortwachter: deze kom je tegen op het moment dat een medewerker langdurig ziek is. Hiervoor moet je verschillende formulieren invullen. De vereiste documenten worden nu automatisch gegenereerd in de workflow. Na het aanpassen van een document kun je de documenten eenvoudig digitaal ondertekenen dankzij een SMS-code op je telefoon. Hierdoor zijn de digitaal getekende documenten direct vastgelegd in het verzuimdossier van de medewerker.

Tijd om Profit 21 te ontdekken!

Wil je met deze nieuwe functionaliteiten van Profit 21 aan de slag? Ben je benieuwd wat ze jou te bieden hebben? Neem dan contact met ons op! Onze AFAS-experts helpen je graag verder.

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)