AFAS-expertise delen in tijden van corona

De coronacrisis treft ons allemaal. Maar ook in deze bizarre tijden werken wij door, weliswaar op afstand van elkaar en van jou, maar nog steeds met persoonlijke aandacht. Die aandacht zit niet zozeer in fysieke aanwezigheid, maar meer in de gedachte dat jij, in welke situatie we ook verkeren, altijd op ons kunt bouwen, zelfs nu. Kortom: Forque blijft jouw AFAS-expert, ook in uitdagende tijden. Zelfs bij spoedgevallen, als bijvoorbeeld je salarisadministrateur ziek is geworden of we je kunnen helpen met het verzuim, verlof of het doorbetalen van salarissen. Wij dragen graag ons steentje bij.

Michelle vertelt hoe ze momenteel haar werk doet

Onze businessconsultants werken wel vaker vanuit huis, maar dit is ook voor hen een unieke situatie. Michelle Rodijk is businessconsultant bij Forque. Zij vertelt hoe ze haar werk momenteel doet en hoe ze nog steeds die persoonlijke touch meegeeft.

Alle tools beschikbaar

“Als businessconsultant ben ik normaliter de hele dag op pad. Ik ga dan naar klanten toe om ze te helpen bij het inrichten of optimaliseren van hun processen binnen AFAS. Ik heb dus een heel sociale rol. Nu ik op afstand werk, vind ik het belangrijk om dit sociale aspect zoveel mogelijk te kunnen behouden. Dat gaat prima, want Forque heeft alle tools beschikbaar om dit goed te kunnen faciliteren. We werken onder andere met Microsoft Teams, ScreenConnect en Zoom. Hiermee maken we gebruik van videobellen en het delen van schermen. Wanneer er een probleem is, kunnen we live in de omgeving van onze klant oplossingen aanreiken en instructies geven.”

Gezelligheid kan ook op afstand

“Door verschillende thuiswerksituaties hoor of zie ik geregeld kinderen van klanten op de achtergrond spelen. Zij zijn natuurlijk ook thuis. Zelf heb ik een dochter van anderhalf jaar oud, dus ik begrijp dat dit enige uitdaging op kan leveren. Ik vind het dan belangrijk om even de tijd te nemen en over de huidige situatie te praten. Het is net even anders dan anders. Doordat we met z’n allen hetzelfde meemaken, schept het toch een andere band.”

“Als collega’s onderling maken we ook gebruik van de tools op afstand. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor de gezelligheid. De week trappen we af met een videocall waarbij het complete team van Forque aanwezig is. En we organiseren een teammeeting. Zo blijven we met elkaar in contact en van elkaar op de hoogte.”

100% aandacht

“Aandacht voor onze klanten blijft voor ons het hoofddoel. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten dat ze op ons kunnen bouwen. Onze diensten op afstand zijn zo ingericht, dat we dit blijven waarborgen. We kunnen er voor onze klanten zijn wanneer dat nodig is. Onze supportafdeling gaat bijvoorbeeld ook gewoon door. Je merkt wel dat er andere typen vragen binnenkomen. Mogelijk komt er door het thuiswerken meer ruimte om na te denken over bedrijfsprocessen. Hierdoor ontstaan er weer kansen voor procesoptimalisatie. De tip die ik voor nu mee kan geven is: heb je tijd over, schrijf of teken je processen dan eens uit. Neem contact met ons op en dan overleggen we wat er geautomatiseerd kan worden.”

Tips voor thuiswerken

“Als je mij naar mijn ervaringen vraagt, dan zijn er een aantal zaken belangrijk voor het thuiswerken. Als eerste is het van essentieel belang dat je thuiswerkplek is voorzien van de juiste technische hulpmiddelen (zowel hardware als software). Wanneer dit niet het geval is, kan dit beperkingen opleveren in het samenwerken en klantcontact. Een aparte werkruimte waarin je gefocust kunt werken is hierbij ook erg belangrijk. To-do lijstjes kunnen je eventueel helpen om je focus te bewaren en doelen niet uit het oog te verliezen. Daarnaast kan het enorm helpen om wat oefeningen tussendoor te doen. Wanneer je geen zit/sta-bureau hebt, is het goed om je bloed af en toe even extra hard te laten stromen. Hierbij kun je denken aan squats aan je bureau, een aantal sprintjes de trap op en af of een wandelingetje tijdens de lunchpauze.”

“Het is ook erg belangrijk om als team te blijven communiceren. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van periodieke stand-ups of online chatten. Wanneer het thuiswerken ‘alleen’ aanvoelt, neem dan vooral contact op met je collega’s. Informeel bijpraten tijdens een pauze of lunch kan ook via een videocall. Lol hebben in je werk blijft ook thuis ontzettend belangrijk voor je productiviteit.”

Heb je vragen over AFAS?

Onze AFAS-experts helpen je graag verder. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over het optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen via T: +31(0)-85 – 27 33 490.

Diensten

Forque

AFAS-expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking volledig uitbesteden? Of een hulplijn als back-up? Kortom ondersteuning op maat bij de salarisadministratie. Dat vraagt om een professional die weet wat er speelt. Die expert vind je bij ons. Zo heb jij een zorg minder en kan je organisatie doen waar hij goed in is.

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)