Mollie

Automatisch afletteren van betalingen tegen openstaande posten

 

Afletteren Mollie en AFAS

Veel organisaties gebruiken Mollie voor het verwerken van online betalingen, in combinatie met AFAS Profit. Betalingen van facturen worden door Mollie als verzamelbedrag betaald en in Profit worden de bedragen dan op een tussenrekening geboekt. Het afletteren van de betalingen tegen de openstaande posten gebeurt nog vaak met de hand. Met de handige koppeling van Forque is dit verleden tijd en kun je dit proces volledig automatiseren.

Verspil geen tijd meer aan handmatig afletteren

Handmatig afletteren is vanaf nu overbodig. Onze koppeling zorgt ervoor dat bedragen op een tussenrekening worden geboekt en dat afletteren van betalingen en facturen automatisch plaatsvindt. Je bespaart zo een hoop tijd doordat je niet meer in elke settlement hoeft te kijken en betalingen en facturen niet meer handmatig tegen elkaar weg hoeft te boeken.

Altijd up-to-date

Bijvoorbeeld elk uur of elke dag kan er worden gecontroleerd of er een nieuwe bankboeking is gemaakt op de Mollie-tussenrekening. Hierdoor kun je bijvoorbeeld in de ochtend bepaalde administratieve werkzaamheden uitvoeren en na de lunch het werk van de koppeling controleren. De koppeling zoekt het factuurnummer op in AFAS op basis van ordernummer, en maakt de boeking voor de betaling op de factuur in AFAS. Alle betalingen worden daarna als verzamelboeking geboekt in AFAS en betalingen worden in AFAS gemarkeerd als verwerkt.

Automatisch verwerken van settlement payments en refunds

Eerst haalt de koppeling onverwerkte betalingen op bij AFAS en settlement payments en refunds worden opgehaald bij Mollie. Wanneer er vervolgens een factuur worden gevonden op een payment, dan wordt er een factuurboeking gedaan en een debiteurboeking. Wordt er geen factuur gevonden, dan wordt er een grootboekrekeningboeking gedaan op een tussenrekening. Hetzelfde principe wordt toegepast op refunds: er wordt een debiteurboeking gedaan als er een factuur wordt gevonden op een refund, en zo niet dan wordt er een grootboekrekeningboeking gedaan. Vervolgens wordt zodra de settlement is verwerkt de betaling in AFAS gemarkeerd als verwerkt en wordt de journaalpostregel geüpdatet waarop de settlement is geboekt. Indien er een fout optreedt wordt er een dossieritem aangemaakt in AFAS met de gedetailleerde foutmelding.

Hoe werkt het?

  • Bedragen worden op een tussenrekening geboekt
  • Betalingen en facturen worden automatisch afgeletterd
  • Dagelijkse controle van nieuwe bankboekingen op de Mollie-tussenrekening
  • Betalingen worden als verzamelboeking geboekt in AFAS Profit en gemarkeerd als verwerkt

Voordelen

  • Niet meer handmatig afletteren
  • Betalingen en refunds van facturen altijd up-to-date
  • Journaalpostregels worden automatisch geüpdatet
  • Een zo ‘schoon’ mogelijke tussenrekening

Neem contact met mij op

Meer weten

Wil je meer weten over deze koppeling en of het wat voor jouw organisatie is? Neem dan contact met ons op.

Diensten

AFAS Expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking volledig uitbesteden? Of een hulplijn als back-up? Kortom ondersteuning op maat bij de salarisadministratie. Dat vraagt om een professional die weet wat er speelt. Die expert vind je bij ons. Zo heb jij een zorg minder en kan je organisatie doen waar hij goed in is. 

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)