In het laatste kwartaal van 2016 hebben Forque en JDS bedrijfsautomatisering bv een koppeling ontwikkeld tussen AFAS Profit en Plan-IT genaamd ‘Bezettingskoppeling’. Deze zorgt ervoor dat roosters, verlof en verzuim van medewerkers niet langer dubbel geregistreerd hoeven te worden.

De Bezettingskoppeling is beschikbaar voor iedereen die Plan-IT en AFAS Profit gebruikt.

Drie systemen voor bedrijfsprocessen
Veel autobedrijven gebruiken een combinatie van drie systemen ter ondersteuning van hun bedrijfsprocessen: een Dealer Management Systeem (DMS), AFAS Profit als HRM-systeem en Plan-IT voor de werkplaatsplanning. Drie verschillende systemen met elk hun eigen doel.

Tijds- en arbeidsintensief
Autobedrijven moeten hierdoor nu de werkroosters, het verlof en het verzuim van monteurs op drie verschillende plekken vastleggen om de personeelsbezetting in beeld te krijgen. Dit is tijds- en arbeidsintensief en volgens Forque en JDS bedrijfsautomatisering overbodig. Daarom is hier dit handigheidje voor ontwikkeld.

Automatisch verwerken
Met deze nieuwe koppeling wordt de beschikbaarheid van deze groep medewerkers automatisch vanuit AFAS Profit in Plan-IT gezet, zodat direct een actueel overzicht van beschikbaarheid wordt weergegeven in de planning. Verlofdagen, verzuim en werkroosters van monteurs hoeven nu nog maar eenmalig in AFAS Profit te worden ingevoerd, oftewel: enkelvoudige opslag, meervoudig gebruik. Een welkome aanvulling op de functionaliteit van beide applicaties en tijdsbesparend voor autobedrijven die AFAS Profit en Plan-IT gebruiken!

Meer informatie
Voor meer informatie over de koppeling, het gebruik van AFAS Profit in de automotive sector of Plan-IT? Neem dan contact met op met Jacob-Jan Mannak via E:info@forque.nl of T: +31(0)85- 27 33 490.