Automotive sector

Meer grip op je bedrijfsprocessen in de automotive sector

Forque weet als geen ander dat de automotive een branche is met beperkte rendementen. We hebben samen meer dan 30 jaar ervaring met het werken voor importeurs, dealer-, lease- en schadebedrijven. En we weten dat elke kostenbesparing belangrijk is. Dankzij onze totaaloplossing voor de automotive sector heb jij volledig overzicht en grip op je bedrijfsvoering en maak je gebruik van slimme automatisering. Samen kijken we precies waar de pijnpunten zitten in jouw organisatie en waar efficiencywinst te behalen valt. Forque optimaliseert jouw HR-processen en vereenvoudigt je financiële processen dankzij onze koppelingen tussen AFAS en jouw DMS. Of we zorgen ervoor dat data uit verschillende systemen samengebracht worden in Power BI voor to-the-point rapportages, zodat jij verantwoorde strategische én operationele keuzes kunt maken voor jouw bedrijf.

Expertise en jarenlange ervaring

Forque heeft niet alleen handige koppelingen die jouw administratie een stuk makkelijker maken door handelingen te automatiseren. Ook hebben wij jarenlange ervaring binnen de automotive sector. Wij kennen deze branche door en door. Dit komt onder andere doordat onze beide directeuren jarenlang als financieel directeur hebben gewerkt bij diverse autobedrijven. Hierdoor weten we precies wat jij nodig hebt en kunnen we bieden waar jij blij van wordt. Zoals onze handige koppelingen met DMS-en – zoals WinCar, iCar, Autoline of BARS – en AFAS, zodat je alle informatie die je nodig hebt overzichtelijk in één systeem hebt staan.

Lees hier het verhaal van Mengelers Groep

Koppelingen mogelijk met:

 • Autoline
 • BARS
 • CarIT
 • Delta/W
 • iCar
 • iDAS
 • LeaseWise
 • RentWise
 • WinCar

Grip op je HR-processen en kostenbesparing

Bij veel bedrijven in de automotive sector is de personeelsadministratie structureel overbelast of is het een onnodige kostenpost, omdat HR-processen helemaal of gedeeltelijk worden uitbesteed. Niet nodig, vinden wij. Neem het heft in eigen handen. Laat Forque je helpen om je personeelsadministratie te vereenvoudigen. Je krijgt hierdoor meer grip op je HR-processen én bespaart ook nog eens een hoop kosten. Dit is al meerdere keren bewezen. Met AFAS Profit maak je je bedrijfsprocessen efficiënter en eenvoudiger. Sterker nog: het levert je zelfs geld op. Dankzij de koppelingen van Forque kun je bijvoorbeeld een verlofdag die in de werkplaatsplanning van je DMS staat automatisch laten registreren in AFAS.

Renova

Successen uit de praktijk

 • Bij Renova werd P&O en salarisverwerking ‘erbij’ gedaan, totdat het bedrijf dusdanig gegroeid was dat er behoefte ontstond aan procesautomatisering. Dankzij Forque bespaart men nu een hoop tijd en is er beter overzicht over de HR-processen en salarisverwerking.
 • Vroeger kostte het opstellen van de financiële maandrapportages bij Mengelers Groep een dag werk en nu is het in vijf minuten geregeld. 
 • Bij Schakel Autogroep was er een vergelijkbare situatie: door groei wilde men op korte termijn efficiëntere processen en betere managementrapportages. Voor de lange termijn was er daarnaast de ambitie om kosten te besparen en koppelingen te leggen met specifieke Ford-systemen. Forque heeft Schakel Autogroep geholpen om de personeelsdossiers te digitaliseren en bedrijfsprocessen te stroomlijnen.
 • Zowel De Waal Autogroep als Muntstad maakten allebei de overstap naar AFAS. Beide ervaren nu meer controle over hun bedrijfsprocessen en meer efficiëntie. Muntstad kwam daarnaast uit een multi-omgeving, wat zorgde voor problemen en beperkingen. Nu wordt er gewerkt vanuit een eigen omgeving, met ook een eigen InSite (intranetoplossing van AFAS). Dit heeft gezorgd voor betere interne communicatie; onder andere dankzij verschillende workflows voor bijvoorbeeld verlof, overuren, sollicitant self service en declaraties.

Wil je meer weten!

Wil je weten wat Forque allemaal binnen de automotive doet? Vrijblijvend in contact komen met bovenstaande dealers? Of advies en ondersteuning voor je bedrijfsproces(sen)? Neem dan contact met ons op.

Lees hier onze klantverhalen voor de automotive:

Muntstad 400x400
Logo Mengelers Group

Al eerder gerealiseerd door Forque:

 • Provisieregeling automatiseren
  Forque is dé AFAS Partner als het gaat om HRM/Payroll voor de automotive. Wij weten waar jij behoefte aan hebt en finetunen dit op basis van jouw specifieke behoeften of wensen. Voor een aantal klanten hebben wij bijvoorbeeld (garantie)provisieregelingen ingericht. Vaak worden provisies in Excel berekend en moet dit dus met de hand worden gedaan. Dankzij Forque kun je dit integreren in je Payroll-module van AFAS. Dit is een custom-inrichting die wij dankzij onze uitgebreide kennis van de branche voor je kunnen implementeren. Hetzelfde geldt voor overurenregistratie conform de cao. Wij weten precies waarmee rekening moet worden gehouden wanneer we dit voor je inrichten.
 • Bezettingskoppeling voor Autoline
  Ook hebben wij een handige bezettingskoppeling ontwikkeld. Deze haalt de afwezigheid van monteurs uit bijvoorbeeld Autoline, en vergelijkt dit met de afwezigheid van monteurs in AFAS. Als er verschillen aanwezig zijn, dan zorgt de koppeling ervoor dat managers automatisch geïnformeerd worden hierover, of dat er automatisch verlof wordt afgeboekt. Zodat je dit niet handmatig hoeft te doen!
 • Zelf uren declareren via de Pocket app
  Voor bijvoorbeeld nooddienstmonteurs is de AFAS Pocket app erg handig. Zo’n monteur heeft geen vaste uren, maar moet natuurlijk wel uitbetaald krijgen voor de uren die hij of zij wordt opgeroepen. Dit kan administratief een uitdaging zijn om overzichtelijk te krijgen en te houden. Bij het draaien van onregelmatige uren in het geval van nooddiensten, of bij overuren, kan een monteur eenvoudig zelf de uren registreren en declareren via de app. Met de Pocket app hebben zowel de administrateur als de monteur inzicht in de gedeclareerde uren en weet iedereen precies waar hij aan toe is. Dit scheelt een hoop tijd en zorgt tegelijk voor meer transparantie.

Maximaal profiteren van één geïntegreerd systeem

Forque helpt je om alle voordelen te halen uit AFAS. We integreren jouw DMS niet alleen met AFAS HRM/Payroll, maar ook met AFAS ERP. Zo profiteer jij van een overzichtelijk en geïntegreerd totaalpakket en til je je administratie van versie 1.0 naar 3.0. Maak jij nog gebruik van een ouderwets of standalone financieel pakket? Dan kun je een hoop winst behalen en kosten besparen door over te stappen naar AFAS. Want met onze totaaloplossing werk je efficiënter, slimmer en bespaar je een hoop tijd.

Meer efficiëntie dankzij slimme automatisering

Eén van onze automotive klanten helpen we met het verwerken van financiële mutaties die vanuit het DMS in AFAS terecht komen. Data wordt dankzij onze koppeling opgehaald uit het DMS en vervolgens verwerkt in AFAS. Wij geloven in de kracht van het combineren van verschillende systemen en automatiseren zoveel mogelijk handmatige handelingen. Hierdoor zorgen wij voor meer efficiëntie binnen jouw bedrijf. Wanneer we jouw DMS-systeem koppelen aan AFAS, scheelt je dit een hoop tijd op administratief gebied en verkleinen we de kans op fouten. Je wil je financiële processen immers op orde hebben, zodat jij je kunt focussen op je business.

Meer overzicht dankzij koppeling met DMS

Jij profiteert van alle voordelen die een geïntegreerd systeem biedt, zoals de automatische koppeling met je DMS-systeem of contactmanagement in AFAS. Je hebt minder mensen nodig voor je financiële processen en bespaart zo een hoop kosten. Ook krijg je beter inzicht in je resultaten en versimpel je je IT-landschap. Doordat je in AFAS zowel je HR-processen als financiële processen kunt koppelen aan onder andere je DMS, heb je al je data overzichtelijk in één systeem staan. Bovendien heb je met AFAS slechts één grootboek, wat je administratie meteen een stuk eenvoudiger maakt. Dat wil jij toch ook?

klantverhaal Renova

Jij bent ‘in control’ dankzij Forque

Die focus op en controle over je business heb je pas écht als je alle informatie en activiteiten inzichtelijk hebt. Want je wil je tactische en strategische beslissingen toch niet baseren op onderbuikgevoel? Omdat de automotive zo’n veelzijdige bedrijfstak is, kan dit een uitdaging zijn. Naast verkoopactiviteiten (denk aan aantallen/brutowinst) heb je een werkplaats (met uren) en een magazijn (met onderdelen). En daarnaast vaak ook nog een lease-, verhuur- of schadebedrijf. Daardoor werk je met veel verschillende systemen, met daarin veel verschillende gegevens. Hoe breng je al die data nu samen zodat je precies weet wat er speelt en snel kunt schakelen binnen jouw bedrijf? Enter Forque… Wij brengen alles voor je in beeld, zowel visueel als cijfermatig. Hiervoor hebben we een speciale BI-tool ontwikkeld, specifiek voor de automotive sector.

Tijd besparen en altijd up-to-date

Werk jij nog met Excellijsten voor het bij elkaar zoeken en analyseren van data? Dat kost je ontzettend veel tijd en is niet nodig. Forque is gespecialiseerd in het vertalen van data naar informatie, feiten en dimensies. Dagelijks halen we voor jou gegevens op uit bijvoorbeeld je DMS en creëren we inzicht en overzicht in de vorm van handige dashboards. Zo zie jij meteen het rendement van je (kern)activiteiten. We kunnen hierbij ‘downdrillen’ tot op het laagste niveau: de journaalpost. Geknutsel in Excel is hierdoor niet langer nodig. Alle data is aanwezig in één bron, waardoor jij een hoop tijd bespaart. Die tijd kun je vervolgens gebruiken voor ‘korter op de bal zitten’, analyses en daaruit volgende acties.

Geautomatiseerd inzicht in al je data

Als dealer werk je vaak met meerdere systemen waaruit data komt. Deze data wil je zo optimaal mogelijk benutten. Forque maakt gebruik van een slimme techniek voor dataontsluiting en -opslag, waardoor we data uit verschillende systemen kunnen combineren. Dit gebeurt automatisch, dus hiervoor hoef je zelf niets te doen. Jij profiteert meteen geautomatiseerd van inzichten die je eerder nog niet had.

Een voorbeeld: wanneer je gebruik maakt van AFAS HRM/Payroll, dan kunnen we de data hieruit combineren met jouw DMS. Hierdoor verkrijg je eenvoudig inzicht in bijvoorbeeld de directe loonkosten en omzet van een monteur. Of kun je zien wat de efficiency van die ene receptionist is. Of wat dacht je van het onderling vergelijken van de werkelijke kostprijs van een verkoper, die je kunt afzetten tegen zijn gerealiseerde brutomarge?

Bekijk in deze video wat we met openbare data over BMW hebben gedaan. Meer weten over business intelligence in de praktijk? Bekijk dan onze whitepaper geschreven door BI-expert Timon Pool.

De kracht van Forque

Forque biedt autobedrijven een totaaloplossing waarmee we jou op elk vlak van je bedrijfsvoering ondersteunen. Dankzij onze expertise en ervaring helpen we jou met het versnellen van je bedrijfsprocessen en heb je minder technisch beheer en minder mankracht nodig. Omdat wij de cao en de systemen door en door kennen, kunnen we zelfs indien nodig bijvoorbeeld je salarisverwerking overnemen wanneer je administrateur ziek is. Ook bieden wij ondersteuning in de vorm van kennissessies en projectondersteuning.

Automotive Inspiratie Sessies

Zo organiseren wij meerdere keren per jaar onze Automotive Inspiratie Sessies, in samenwerking met AFAS Software. Daarvoor ben je meer dan van harte welkom, om samen met onze andere klanten uit de automotive-branche inspiratie op te doen en kennis te delen. Zo komen we samen verder. Interesse? Neem dan contact op.

Diensten

AFAS Expert

AFAS-expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Business Intelligence

Je bedrijfsgegevens analyseert je makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. Het helpt om snel goede gefundeerde beslissingen te nemen. De BI-experts van Forque helpen je graag met advies, analyses én maatwerk.

Lees verder →

  (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

   (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)