Meerdere bronnen combineren in Power BI

Verschillende gegevensbronnen combineren

Met Microsoft Power BI kan je verbinding maken met veel verschillende typen gegevensbronnen. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je allemaal rekening mee houden? Moet je bijvoorbeeld gegevens uit verschillende bronnen eerst vormgeven voor je ze kunt gebruiken? Het vormgeven van gegevens betekent het omzetten van de gegevens: de naam van kolommen wijzigen, rijen verwijderen, enzovoort. Welke stappen kun je het beste zetten?

Power BI tips & tricks

In het webinar en dit artikel deelden we tips & tricks hoe je meerdere bronnen combineert in een datamodel in Microsoft Power BI. Zodat je ook echt gebruik kan maken van het voordeel van Power BI, namelijk meerdere bronnen combineren en daarmee meer en beter inzicht verkrijgen.

Webinar opname en artikel

Hieronder lees je welke kennis, tips & tricks tijdens het webinar zijn gedeeld. Timon Pool vertelde onder andere over:

 • Met welke aandachtspunten je rekening moet houden bij verschillende brontypes;
 • Welke datavoorbereiding tref je zodat je de verschillende bronnen op de juiste manier
  kan gebruiken in Power BI-rapportages en dashboards;
 • Wanneer gebruik je Power BI bij de ontsluiting van de verschillende bronnen en
  wanneer is het slimmer om een apart ontsluitingsproces (m.b.v. andere tools dan Power BI) op te zetten.

Opname webinar ontvangen

Laat hieronder je gegevens achter en ontvang de opname van het webinar.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 • 06-12345678
 • Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid.

Data-inzicht: één dashboard per leidinggevende

De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO) had een uitdaging ten aanzien van het rapporteren van managementinformatie. Zij waren voorheen veel tijd kwijt aan het bij elkaar zoeken van Excellijsten met gegevens die niet eenduidig werden geregistreerd, en die vervolgens ook nog eens moesten worden samengevoegd. Daardoor kwamen bijvoorbeeld verzuimgegevens moeizaam boven tafel. Dat is nu wel anders. Forque zorgde ervoor dat iedereen binnen de RVKO met dezelfde actuele gegevens werkt én inzicht heeft dankzij persoonlijk ingerichte rapportages.

Lees hier het hele verhaal van RVKO

RVKO

We helpen je graag!

Wil je meer weten over business intelligence en wat Forque daarin voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Makkelijk en snel inzicht in je bedrijfsprestaties en processen

Met business intelligence zet je data makkelijk en snel om in bruikbare informatie. Zo krijg je gedetailleerde informatie over de prestaties en de processen van je organisatie. En je hoeft tactische en strategische beslissingen dus niet meer alleen te baseren op buikgevoel. BI-software analyseert data uit (verschillende) systemen en presenteert de uitkomsten in rapportages, dashboards, grafieken en kaarten.

Wil je meer informatie over Microsoft Power BI? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of bekijk een van onze klantverhalen en lees wat Forque voor je kan realiseren.

Diensten

Forque

AFAS-expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking volledig uitbesteden? Of een hulplijn als back-up? Kortom ondersteuning op maat bij de salarisadministratie. Dat vraagt om een professional die weet wat er speelt. Die expert vind je bij ons. Zo heb jij een zorg minder en kan je organisatie doen waar hij goed in is.

Lees verder →

  (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)