Forque versus COVID-19: onze aanpak

Veiligheid is natuurlijk van groot belang. Ook bij Forque. En dit heeft, naast onze dienstverlening, ook betrekking op de gezondheid en veiligheid van onze klanten, partners en medewerkers. Juist tijdens deze crisis zijn wij ons hier des te meer van bewust. We weten allemaal dat het coronavirus een enorme impact heeft op onze maatschappij. We volgen de ontwikkelingen van het RIVM op de voet. Vanwege het aanhoudende karakter hebben we onze dagelijkse bedrijfsvoering hierop aangepast.

Onze aanpak

Bij Forque krijgen wij geregeld vragen hoe wij omgaan met alle maatregelen. Hieronder lees je de belangrijkste.

1. Werken op locatie en op afstand

We wisselen het werken op locatie en op afstand met elkaar af, waarbij we ernaar streven om zo beperkt mogelijk en maximaal 50% op locatie bij de klant te werken. Dit doen we altijd in overleg met de klant.

2. Efficiënt werken

Efficiënt werken is altijd ons sleutelwoord. Door de COVID-maatregelen hebben we samen met klanten ervaren, dat we juist door de afwisseling van thuis/kantoor en op locatie nóg efficiënter kunnen werken.

3. Minder reisuren, lagere kosten

Dat we minder kilometers maken is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor onze portemonnee. Daarnaast belasten wij natuurlijk ook minder reisuren door aan onze klanten. Wie wil dat nu niet?

4. Gelukkige(re) medewerkers

Forque zorgt goed voor haar medewerkers. Dit doen we door uiteraard de RIVM-richtlijnen te volgen, maar daarnaast dachten wij: we vragen het onze mensen gewoon zelf! Uit intern onderzoek, waarbij er nadrukkelijk aandacht was voor een gezonde thuiswerkplek, kwam onder andere naar voren dat onze medewerkers een betere werk/privé-balans ervaren door de afwisseling van werken bij de klant, kantoor en thuis. Dit zorgt voor gelukkige(re) medewerkers en dat resulteert weer in hogere tevredenheid bij klanten. Win-win dus.

5. Duurzaam ondernemen

Ook zijn we bij Forque altijd bezig met duurzaam ondernemen. Onze natuur is een groot goed en daar moeten we zuinig op zijn. We dragen graag ons steentje hieraan bij. Dit doen we door papierloos te werken, energiebesparing en het streven naar minder CO2-uitstoot. Er is namelijk onderzocht dat als we een dag per week meer thuis werken, de CO2-uitstoot met 606 kiloton per jaar vermindert. Ter vergelijking: in 2018 stootte Nederland zo’n 161 megaton CO2 uit.

Bron: RTL Nieuws

We helpen je graag!

Wil je meer weten over onze aanpak of wat Forque voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Diensten

AFAS-expert

Je wilt natuurlijk het maximale uit je AFAS-inrichting halen. Als AFAS-experts helpen we je daar graag bij. Of het nou gaat om AFAS-ondersteuning, gebruikersgemak of procesinrichting. 

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking uitbesteden? Dat vraagt om professionals. Die weten wat er speelt. Die professionals vind je bij ons. Zo heb je weer een zorg minder. En kan jouw organisatie doen waar hij goed in is.

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)