Chat with us, powered by LiveChat

Agristo

Evie Evers, HR officer: “Bij de start van de implementatie van AFAS geloofde ik niet dat het ons zou lukken om het systeem in 1,5 maand in te richten. Forque heeft mij tijdens het proces het vertrouwen gegeven dat het op tijd af zou komen en dat gebeurde ook.”

Agristo

Agristo is wereldspeler als het gaat om de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. Van aardappel tot friet; het gehele productieproces wordt verzorgd door Agristo. Hierbij staan kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Agristo heeft vestigingen in België en een vestiging in Nederland.

Zelf de touwtjes in handen

Agristo heeft besloten om te gaan digitaliseren en wilde een personeelsinformatiesysteem aanschaffen. Agristo besloot over te stappen naar de HRM/Payroll module van AFAS. Evie vertelt: “Wij zijn van ADP overgestapt naar AFAS Payroll, omdat wij graag de salarisverwerking in hetzelfde systeem wilden hebben als het personeelsinformatiesysteem. Om dit traject snel en soepel te laten verlopen konden we wel wat ondersteuning gebruiken en hebben we Forque ingeschakeld.”

Evie Evers – HR Officer

“Door onze planning werd het heel erg krap om de salarisverwerking op tijd af te krijgen. Bij de start van de implementatie van AFAS geloofde ik niet dat het ons zou lukken om het systeem in 1,5 maand in te richten. Forque heeft mij tijdens het proces het vertrouwen gegeven dat het op tijd af zou komen en dat gebeurde ook. De samenwerking liep heel goed en er werd snel gehandeld. Zonder Forque was ons dit niet gelukt!”

Veel tijd kwijt aan administratie

Voor de Nederlandse vestiging van Agristo in Tilburg zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. Evie: “Wij hadden de wens om de verloning van onze medewerkers in januari volledig vanuit AFAS Profit uit te voeren. Midden december is daarom gestart met het omzetten van alle informatie die nodig is voor een verloning naar Profit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan NAW- en contractgegevens. Een extra uitdaging hierbij vormde de diversiteit in inrichting, zoals het verschil in werktijden voor medewerkers die in ploegendiensten werken.”

Vanuit Profit wordt de CAO Groente- en Fruitverwerkende Industrie, waaronder Agristo valt, onderhouden. Agristo kent daarnaast een aantal regelingen die specifiek voor de organisatie zijn, bijvoorbeeld op het gebied van vergoedingen, toeslagen en pensioen. Om een juiste verloning te krijgen, zijn deze regelingen daarom ingericht voor Agristo.

Evie: “Voor onze medewerkers was het belangrijk dat zij de mogelijkheid hadden hun loonstrook op te vragen vanuit een portaal. Daarom is een InSite pagina opgezet waar na de eerste verloning de loonstrook op te vinden was.”

Een geslaagde implementatie

“In januari hebben al onze medewerkers hun salaris betaald gekregen vanuit AFAS Profit en kon iedere medewerker zijn of haar loonstrook terugvinden op de InSite pagina met een echte ‘Agristo look-and-feel’.”

Vraag over de implementatie bij Agristo

Heb je een vraag? Zou je graag in contact komen met Agristo? Of ben je ook op zoek naar een implementatie of optimalisatie partner? 
Neem dan contact met ons op.

Diensten

AFAS Expert

Je wil natuurlijk het maximale uit je AFAS inrichting halen. Als AFAS experts helpen we je daar graag bij. Of het nou gaat om AFAS ondersteuning, gebruikersgemak of procesinrichting.

Lees verder →

Business Intelligence

Je bedrijfsgegevens analyseer je makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. BI staat voor Business Intelligence, en dat is niet voor niets. Het helpt je om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen.

Lees verder →

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)