Chat with us, powered by LiveChat

De Waal Autogroep

Best practice aanpak voor succesvolle implementatie en optimalisatie van AFAS.

Al 50 jaar actief

De Waal Autogroep is een familiebedrijf dat al 50 jaar actief is, als Volkswagen en Audi dealer in het Rivierengebied. Vanaf de start in 1964, is het bedrijf in drie generaties gegroeid tot een onderneming met diverse vestigingen voor de merken Volkswagen, Audi, SKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens.

Overstappen

Jeroen Goes, financieel manager van De Waal vertelt: “De Waal Autogroep heeft besloten over te stappen van EMIS naar AFAS Software. De voornaamste reden is dat we meer controle willen over onze HRM/Payroll processen en gebruik willen maken van de mogelijkheden die er zijn om dit proces binnen onze onderneming efficiënter te laten verlopen. We zagen hier nog wel wat kansen. We willen veel meer gebruik maken van de mogelijkheid om zaken te automatiseren in plaats van toch nog het vele handwerk dat nog steeds gedaan werd. Een voorbeeld hiervan zijn urenbriefjes of overeenkomsten auto van de zaak.”

Jeroen Goes, financieel manager

“Onze ervaringen met AFAS en Forque zijn erg positief. Ik zie veel mogelijkheden, ook met het oog op de toekomst, maar alles op zijn tijd. We willen nu eerst meer gedreven worden in het gebruik en bekijken welke functies we gaan uitbreiden. Gelukkig kunnen we nu ergens terecht met onze vragen en wordt er adequaat gereageerd. Het is een fijne samenwerking als je hulp krijgt van een partij die de noodzaak en essentie snapt van je vraagstukken”

Tijd voor verandering

Minie van Duren, personeelsfunctionaris van De Waal vertelt: “Omdat we niet nog een jaar wilde doorgaan met ons huidige systeem hebben we in een relatief korte periode AFAS Software op gebied van HRM/Payroll geïmplementeerd. De eerste verloning was een flinke uitdaging, maar het is goed verlopen. Een hele opluchting want je wilt natuurlijk dat je mensen op de juiste wijze worden uitbetaald. Een verandering maakt je soms onzeker, maar Forque wist ons kennis en vertrouwen te geven om het zelf te doen. Een goede salarisverwerking is ontzettend belangrijk, je kan hierbij geen fouten permitteren. Forque begrijpt dat. We hebben er alles aan gedaan om dit goed te laten verlopen. Direct digitaal werken en bepaalde zaken automatisch laten verlopen is een hele verandering, helemaal voor onze collega’s die recent ook een ander dealermanagementsysteem in gebruik hebben genomen.

Tijdsbesparing en minder fouten

Nu we even bezig zijn zien mensen de voordelen: AFAS maakt de kans op fouten veel kleiner en scheelt tijd, deze tijd kunnen we nu besteden aan het echte werk. Gezien de essentie en snelheid waarmee we te maken hadden ben ik ontzettend blij dat we hulp van een specialist hebben gehad. Het schakelen over cao-vraagstukken, werk- en overuren en verlof en verzuim was hierdoor een stuk makkelijker.

Vraag over één van onze implementaties

Heb je een vraag? Zou je graag in contact komen met De Waal Autogroep? Of ben je ook op zoek naar een branche specialist?

 

Diensten

AFAS Expert

Je wil natuurlijk het maximale uit je AFAS inrichting halen. Als AFAS experts helpen we je daar graag bij. Of het nou gaat om AFAS ondersteuning, gebruikersgemak of procesinrichting.

Lees verder →

Business Intelligence

Je bedrijfsgegevens analyseer je makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. BI staat voor Business Intelligence, en dat is niet voor niets. Het helpt je om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen.

Lees verder →

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)