Chat with us, powered by LiveChat

Renova

Best practice aanpak voor succesvolle implementatie en optimalisatie van AFAS.

Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek, wereldmuziek… Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden Bono, Snarky Puppy, Laura Mvula, Gregory Porter of Al Jarreau. Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld. Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Godelieve Stratermans, financieel directeur & manager bedrijfsvoering

“Forque heeft voor ons een potentieel lastige transitie in een recordtempo met het maximaal bereikbare resultaat afgerond. De combinatie van inzicht en een hands-on mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat we niet met dikke adviesrapporten zijn blijven zitten, maar een tastbaar resultaat hebben bereikt.”

Op de rand van de afgrond

In 2012 balanceerde het orkest op de rand van de afgrond, toen we werden wegbezuinigd uit de mediabegroting. Het MO was genoodzaakt om vrijwel van de een op de andere dag te transformeren en als zelfstandige organisatie verder te gaan. In augustus 2013 werd deze stap met succes gezet en werd de stichting Metropole Orkest een feit.
Forque is betrokken geweest bij het opzetten van de organisatie. Samen hebben we gezocht naar een administratieve inrichting waarmee een hedendaags orkest effectief en efficiënt kan worden gestuurd. De uitgangspunten waren simpel: een ERP-oplossing in de cloud waarin de financiële, project- en personeelsadministratie in kunnen worden ondergebracht. Hierbij wilden we een partij die verstand heeft van onze business, want het runnen van een orkest in de snel veranderende wereld van kunst en cultuur is een vak apart.

In kort tijdsbestek een goed geoliede backoffice

Er zijn twee pakketten gevonden om onze uitdaging te realiseren, AFAS Profit en EVIS. Forque heeft ons als organisatie adviesbureau geadviseerd over de inrichting en ondersteund in de uitvoering. Dankzij deze samenwerking en expertise zijn we in staat geweest om binnen een kort tijdsbestek een goed geoliede backoffice in te richten.

Het project werd uitgevoerd in de eerste helft van het seizoen 2014-2015 (1 augustus 2014 – 31 december 2014). Terwijl er intern werd verbouwd, bleef de winkel gewoon open: met 18 projecten bereikte het MO zo’n 11 miljoen kijkers en luisteraars. Een prestatie die alleen mogelijk is door samen te werken met een leverancier met branche-expertise.

Vraag over een Froque apps

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec lorem lorem, hendrerit non cursus vel, dignissim mattis risus. Ut tempor iaculis ligula sed cursus. Duis venenatis purus eu porta dictum.

Diensten

AFAS Consultancy

Tekst nog aanpassen. Tekst nog aanpassen. Tekst nog aanpassen. eenvoudige toepassingen die het werken met dit softwarepakket nóg eenvoudiger en leuker maken.

Lees verder →

Business Intelligence

Uw bedrijfsgegevens analyseert u makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. BI staat voor Business Intelligence, en dat is niet voor niets. Het helpt u om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen.

Lees verder →

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)