Chat with us, powered by LiveChat

Het succesverhaal van Renova

Best practice aanpak voor succesvolle implementatie en optimalisatie van AFAS.

Brabants familiebedrijf

Autobedrijf Renova is in 1961 opgericht in Tilburg, door de vader van de huidige eigenaars. Hij startte toen met de verkoop en onderhoud van BMW’s. Sindsdien is het Brabantse familiebedrijf hard gegroeid. Bovendien kunnen klanten niet alleen terecht voor nieuwe en geselecteerde gebruikte auto’s en onderhoud. Ook schadeherstel en autolease zijn aan de activiteiten toegevoegd. Ondanks de snelle groei stellen de 160 medewerkers de klant nog steeds 100 procent centraal. Dat is sinds de oprichting niet veranderd.

De uitdaging

De keuze voor een platte organisatie betekent onder andere dat Renova geen aparte P&O-afdeling heeft. Angela Staps is Manager Administratie en doet P&O en de salarisverwerking ‘erbij’. “We willen bewust geen afstand tussen het management en de werkvloer. Tegelijkertijd blijven we wel groeien waardoor processen vaak net wat complexer zijn dan met een kleiner team. Om niet te veel tijd aan P&O en salarisadministratie kwijt te zijn, groeide de noodzaak om processen te automatiseren en informatie centraal te registreren.”

Renova over Forque

Oscar Alkemade vult aan: “Op zich hadden we een belangrijk deel van de bedrijfsprocessen wel gedigitaliseerd. We werkten echter met een mappenstructuur en aparte systemen voor salaris en HRM. Zeker bij onderwerpen zoals salaris en verlof is dat ongewenst. Die informatie moet betrouwbaar en centraal opgeslagen zijn. Anders is er een risico op fouten, onnodig dubbel werk en zijn we kwetsbaar als iemand uitvalt.”

Veel tijd kwijt aan administratie

Hoewel het geen hoofdtaak is, kostte het regelen van de HR-processen en de salarisverwerking best veel tijd. Staps legt uit waarom: “Als we iemand aannemen ontvangen we veel standaardinformatie. In de oude situatie moest ik dan zelf een mail versturen, controleren of alles compleet was en de gegevens invoeren. Om daarnaast niet te vergeten dat een contract van een bestaande medewerker afliep, zette ik een herinnering in Outlook. Als collega’s vragen over hun salaris hadden, en ik was niet op de vestiging, stuurden ze me een mail. Zeker met een team van 160 mensen op verschillende locaties namen al deze activiteiten steeds meer tijd in beslag. Bovendien was het lastig om het overzicht te behouden.”

Renova in het kort

  • Branche: Automotive.
  • Aantal medewerkers: 160 medewerkers.
  • Gevestigd in: Bladel, Breda, Tilburg en Waalwijk.
  • Softwaregebruik: HRM/Payroll.
  • Interview met: Angela Staps (Manager Administratie) en Oscar Alkemade (Directeur / mede-eigenaar en verantwoordelijk voor ICT).

Een vraag?

Heb je een vraag? Zou je graag in contact komen met Renova? Of wil je meer weten over AFAS Software?

Diensten

AFAS Expert

Je wil natuurlijk het maximale uit je AFAS inrichting halen. Als AFAS experts helpen we je daar graag bij. Of het nou gaat om AFAS ondersteuning, gebruikersgemak of procesinrichting.

Lees verder →

Business Intelligence

Je bedrijfsgegevens analyseer je makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. BI staat voor Business Intelligence, en dat is niet voor niets. Het helpt je om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen.

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)