Chat with us, powered by LiveChat

SKPO

Best practice aanpak voor succesvolle implementatie en optimalisatie van AFAS.

SKPO Eindhoven

De scholen (36) van de Stichting Katholiek en Protestants-Christelijk Onderwijs (SKPO) zijn meer dan een bestuurlijke eenheid. Ze vormen een herkenbare groep scholen voor bijzonder primair onderwijs met duidelijke gezamenlijke doelen en ze stellen alles in het werk om de kinderen zo optimaal mogelijk naar hun toekomst te begeleiden. De grote invloed van schooldirecties, teams en MR-en op de wijze waarop de verschillende scholen vormgeven aan hun onderwijs is kenmerkend voor hun organisatie.

Zelf doen

De wereld verandert. De ontwikkeling van automatisering gaat snel. Zo snel dat technieken die jaren geleden alleen voor grote organisaties binnen bereik lagen, nu ook in het onderwijs toepasbaar zijn en tot aansprekende resultaten kunnen leiden. Er ontstaat daarmee een nieuwe mogelijkheid voor het uitvoeren van administratieve processen: namelijk niet meer via het administratiekantoor, maar zelf organiseren en bewust en partieel uitbesteden.

SKPO over Forque

Peter Tijs, bestuurder SKPO Eindhoven: “Het is een goed besluit geweest om meer zelf te doen. Alles zelf doen gaat niet en hoeft ook niet. Maar dat we weer baas zijn over onze eigen processen is een gevoel wat ik iedere schoolbestuurder kan aanbevelen. Het is heerlijk!”

Verbeteringen aanbrengen

Wij waren ontevreden over onze bedrijfsprocessen en wilden hierin verbeteringen aanbrengen. Het doel was onder andere te komen tot een eigen AFAS-omgeving op een eigen licentie en daarbij een significante verbetering in onze administratieve processen te realiseren. Forque heeft ons geholpen de stap te zetten naar meer regie en een betere controle op de administratieve processen.

SKPO in het kort

  • Branche: onderwijs
  • Aantal scholen: 36 
  • Gevestigd in: Eindhoven
  • Softwaregebruik: AFAS ERP, HRM/Payroll en de BatenManager
  • Interview met: Peter Tijs (bestuurder SKPO Eindhoven)

Een vraag?

Heb je een vraag? Zou je graag in contact komen met SKPO? Of wil je meer weten over AFAS Software?

Diensten

AFAS Expert

Je wil natuurlijk het maximale uit je AFAS inrichting halen. Als AFAS experts helpen we je daar graag bij. Of het nou gaat om AFAS ondersteuning, gebruikersgemak of procesinrichting.

Lees verder →

Business Intelligence

Je bedrijfsgegevens analyseer je makkelijk en snel met de inzet van Microsoft Power BI. BI staat voor Business Intelligence, en dat is niet voor niets. Het helpt je om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen.

Lees verder →

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

(Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)