Onderwijs

Lees hier alles over wat wij doen in de onderwijsbranche 

Administratie uitbesteden is duur en onnodig

Zelf doen is beter. Dat is kort gezegd onze visie op administratieve processen in het onderwijs. Onderwijsadministratie wordt nog vaak geheel uitbesteed. Dat is duur en onnodig. Veel beter is het om selectief te bepalen voor welke onderdelen dat wel of niet zinvol is.

Nieuwe mogelijkheden

De wereld verandert snel. Zo snel dat technieken die jaren geleden alleen voor grote organisaties binnen bereik lagen, nu ook in het onderwijs toepasbaar zijn en tot aansprekende resultaten leiden.

Meer regie

Uw organisatie kan meer zelf dan u wellicht denkt, zeker in combinatie met onze kennis van het optimaliseren en automatiseren van onderwijsprocessen.Wat wij doen is onderwijsinstellingen helpen om de stap te zetten naar meer regie en een betere controle op administratieve processen.

Hoe gaan we te werk?

Vanuit de strategie van uw organisatie, wie u wilt zijn en wat u wilt bereiken, bepalen we welke procesinrichting daarbij hoort. We brengen uw processen in kaart met onze procesanalysetool en gaan daarover vervolgens met uw organisatie in gesprek. Dit doen we met behulp van onze waardeketen. Wanneer duidelijk is hoe de toekomstige processen moeten worden, gaan we de processen bouwen in AFAS Profit en (helpen) implementeren in uw organisatie. Het eindresultaat: meer procescontrole tegen (vaak) fenomenaal lagere kosten!

Procesanalyse

BatenManager

Geautomatiseerd subsidiebeheer

Waar nodig bouwen we apps om lastige en tijdrovende processen eenvoudiger te maken. Een voorbeeld daarvan is de Batenmanager, één van onze Forque apps. Deze app zorgt ervoor dat het tijdrovende proces van subsidiebeheer (onder andere GEFIS) in één klap kan worden teruggebracht tot een minimale actie die ervoor zorgt dat alle aanleveringen juist en op de goede plek in AFAS Profit worden geboekt. Hoe handig is dat!

Akteproces

Geïntegreerd proces waarbij uw eigen inrichting leidend is

Bent u ook zoveel administratieve tijd kwijt aan het verwerken van aktes? En worden er aktes gemaakt met veel benoemingen? Wat kan worden gezien als een contract? Dat kan nu anders. Met het akteproces van Forque en CRMconnectors kun je direct tijd besparen!
Het Akteproces is een geïntegreerd proces waarbij je eigen inrichting leidend is. Na het invoeren van een contractwijziging via een workflow, wordt automatisch gevraagd of er een akte gegenereerd moet worden. Of je genereert via vrije inrichting meerdere aktes tegelijk op basis van een selectie. Daarnaast kunnen de aktes via een workflow worden aangeboden aan je medewerkers.

Interesse?

Wilt u weten wat wij voor u als onderwijsinstelling kunnen betekenen? Wij komen graag een kop koffie doen om dit te bespreken en een actieplan te maken.

Meer weten

Waarom samen met Forque?

  • Zijn een kei in het verzorgen van eenvoudige back-office processen.
  • Helpen u op weg zodat u het daarna zelf kunt.
  • Weten wat belangrijk is in de onderwijswereld.
  • Werken met passie en plezier.
Chris Bakker

Chris Bakker

Senior Consultant

Contact

T: +31 (0)6- 13 15 13 72
E: c.bakker@forque.nl