Hard werken is niet moeilijk. De verkeerde dingen doen ook niet.

Over Power BI en eenvoudig overzicht van uw gegevens uit verschillende systemen

Hard werken heeft iets heldhaftigs. Politieke partijen vechten voor de hardwerkende Nederlander en Dirk Kuyt kon vooral uitgroeien tot cultheld omdat hij zo’n harde werker was. Maar hard werken alleen is geen garantie voor succes. Net zoals een voetballer niets waard is als hij heel hard de verkeerde kant op rent, heeft hard werken geen zin als je niet de juiste richting op gaat. En om te weten wat de juiste richting is, heb je inzicht nodig.

Business Intelligence - Power BIEen gebrek aan inzicht in je eigen processen …

Het is precies waar het in veel organisaties aan ontbreekt: inzicht in de eigen processen en prestaties. Met als gevolg dat veel beslissingen gebaseerd worden op buikgevoel, halve cijfers en intuïtie. Dat pakt vaak best aardig uit. Maar zeker als het gaat om keuzes op tactisch of strategisch niveau, is best aardig niet goed genoeg.

Lees hier meer over PowerBI

… dat is meestal geen kwestie van onwil

Zo’n gebrek aan inzicht is een kwestie van gebrek aan stuurinformatie. Het duurt vaak lang voordat uit een organisatie de juiste informatie naar boven komt. Dat komt doordat die informatie meestal gegenereerd wordt door verschillende mensen, op verschillende plekken. Die mensen doen dat bovendien vaak op hun eigen manier, met hun eigen systemen en vanuit hun eigen interpretatie van wat belangrijk is. Bovendien baseren zij zich ook vaak op verschillende bronnen, zoals verschillende applicaties, of zelfgeherverbouwde Excel-lijsten. Daar werken ze hard aan, maar het levert niet op wat je nodig hebt. En kost dus ook heel veel tijd.

Bij Forque helpen we je slim te werken …

De mensen in jouw organisatie hebben vast wel wat beters te doen dan hard werken om gebrekkige stuurinformatie te produceren. Reken daarom af met moeilijk vindbare gegevens en minimaliseer de tijd die je kwijt bent aan het krijgen van inzicht. Met Business Intelligence software, bijvoorbeeld. Bij Forque helpen we je slimmer te werken, in plaats van harder. Want dat leidt pas echt tot resultaat.

… met dashboards, advies en maatwerk

Onze specialisten hebben een aantal standaard dashboards ontwikkeld met Microsoft PowerBI. Deze standaard dashboards zijn gebaseerd op data uit AFAS, maar met PowerBI kun je verschillende informatiebronnen koppelen. Zo zorg je ervoor dat de hele organisatie dezelfde gegevens gebruikt, én heb je alle informatie snel voorhanden. Bieden de standaard dashboards niet precies de informatie die jij zoekt? Dan bouwen we met plezier een dashboard op maat voor jou – of we helpen je het zelf te doen.

Meer weten? Kijk dan op forque.nl. Of bel Noël Pepermans. Je bereikt hem op (+)31-6 34 73 75 42.

Neem contact met mij op: