Muntstad

Muntstad is dé officiële merkdealer en servicepartner van Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens. Naast verkoop & onderhoud heeft Muntstad een eigen schadeherstelbedrijf, leasemaatschappij, full service wasstraat en autoverhuurtak. Muntstad heeft vestigingen in Utrecht, Zeist, Nieuwegein & Maarssen.

Van Multi-omgeving naar eigen omgeving

Lisette vertelt: “Muntstad was al bekend met AFAS Software maar we werkten in een multi-omgeving. Met een multi-omgeving heb je meestal niet de vrijheid om een eigen omgeving neer te zetten en zijn er bepaalde functionaliteiten beperkt beschikbaar of helemaal niet aanwezig. We liepen steeds vaker tegen deze beperkingen aan. Daarbij kwam dat we hoorden van collega-dealers dat er veel meer mogelijk was met AFAS, wat ons wel erg handig leek in onze bedrijfsvoering. Zoals bijvoorbeeld de wijze van registeren van verlof. Door de vele stappen in ons proces ervaarden wij dit als buitengewoon omslachtig.
Forque gaf ons een demo waarna we er pas écht achter kwamen wat de mogelijkheden van AFAS zijn en waar Muntstad nog verbeteringen kon behalen. Onze wens was om het maximale uit AFAS te halen en onze administratie processen te optimaliseren.”

Lisette Mandemaker, HR Adviseur“Mijn ervaring met Forque is heel goed. Altijd een fijne samenwerking, duidelijke uitleg en snel en direct handelen. Forque is flexibel, open en eerlijk. Wij hebben goede adviezen ontvangen!”

Mijn Muntstad

“Muntstad is in juli over gegaan op onze eigen omgeving, niet ideaal om halverwege het jaar over te stappen. Het was dan ook een flinke klus. Maar we kunnen, dankzij de hulp van Forque, vijf maanden terugverlonen in onze eigen nieuwe omgeving. Administratief gezien blijft alles dus op orde.
Daarnaast heeft Muntstad nu een eigen InSite ‘Mijn Muntstad’ wat bijdraagt aan onze interne communicatie. Met daarin onder andere een workflow voor verlof en overuren, de sollicitant selfservice, medewerker gegevens, het plaatsen van nieuwsberichten en een smoelenboek. En kan er voortaan gebruik worden gemaakt van de pocket-app voor verlof, ziekmeldingen en declaraties. Hierbij speelt bij alles het gedachtegoed: invoer bij de bron, first time right”.

Meer informatie

Meer informatie over AFAS optimalisatie of implementatie in de Automotive? Neem dan contact op met Jacob-Jan Mannak.

Jacob-Jan Mannak

Jacob-Jan Mannak

Projectmanager - Partner

Contact

T: +31 (0) 6-45 05 65 28
E: jj.mannak@forque.nl