Wat is BI en waarom jij er ook mee wil starten

Misschien heb je de term ‘BI’ al eens voorbij horen komen, of misschien ben je al een beetje bekend met Microsoft Power BI. Maar wat is het precies, wat kun je ermee en waar moet je beginnen?

Whitepaper business intelligence

Op zoek naar meer verdiepende informatie over business intelligence? Download dan onze whitepaper: “Zo pluk je de vruchten van data die je toch al hebt”.

Timon Pool Power BI

Wat is Power BI?

Laten we beginnen bij het begin: wat is Microsoft Power BI voor een tool? Je bedrijfsgegevens analyseer je makkelijk en snel door Power BI-dashboards te maken. BI staat voor business intelligence, en dat is niet voor niets. Met business intelligence zet je data makkelijk en snel om in bruikbare informatie. Zo krijg je gedetailleerde informatie over de prestaties en de processen van je organisatie. Het helpt je om snel goed gefundeerde beslissingen te nemen. De BI-experts van Forque helpen je graag met advies, standaardanalyses én maatwerk.

Waarom Power BI?

De koers voor de toekomst bepalen, dat doe je met betrouwbare stuurinformatie. En die haal je uit je Power BI-dashboards. Je hoeft tactische en strategische beslissingen dus niet meer alleen te baseren op buikgevoel. BI-software analyseert data uit (verschillende) systemen en presenteert de uitkomsten in rapportages, dashboards, grafieken en kaarten. De vele voordelen van dit programma hebben ervoor gezorgd dat we voor deze software hebben gekozen.

Wanneer gebruik je Power BI-dashboards?

Je kunt altijd gebruikmaken van Power BI-dashboards om snel en eenvoudig een goed overzicht te krijgen van data. Of je nu een klein bedrijf hebt of je werkt voor een grote multinational. Iedereen die makkelijk en snel inzicht wil in bedrijfsprestaties en processen kan direct aan de slag. Met één druk op de knop beschik je over rapportages, dashboards, grafieken en kaarten waarmee je verder komt. Daar helpen wij je bij!

Wat kost zoiets dan?

Denk je nu: “hier heb ik helemaal geen budget voor”? Ook met minder middelen kun je eenvoudig aan de slag met Power BI-dashboards. Wist je bijvoorbeeld dat Power BI Desktop gratis te gebruiken is? Wil je verder de diepte in met Power BI Pro, dan betaal je € 8,40 per maand per gebruiker. Zo kun je dus iedereen binnen je organisatie op een voordelige manier mogelijkheden bieden voor business intelligence en analyse.

Meer weten?

Lees hier verder over de 10 voordelen van werken met Power BI. Begin je net met business intelligence? Dan is data verzamelen een goed begin. Maar wat kan je met die data? Hoe kan je data combineren en hoe maak je het begrijpelijk? Hoe zet je data-analyse strategisch en praktisch in? Daar weten wij bij Forque alles over. Neem contact met ons als je hierover meer wilt weten via T: +31(85) – 27 33 490 of E: info@forque.nl.

We helpen je graag!

Wil je meer weten over business intelligence en wat Forque daarin voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Diensten

AFAS Expert

AFAS Expert

Hulp nodig bij de inrichting van AFAS Profit? Of kun je simpelweg wel wat ondersteuning gebruiken? Wij zijn er als AFAS-expert voor jou! Van implementatie, optimalisatie tot support. Dus wil je AFAS Profit optimaal benutten. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Lees verder →

Salarisverwerking

Je salarisverwerking volledig uitbesteden? Of een hulplijn als back-up? Kortom ondersteuning op maat bij de salarisadministratie. Dat vraagt om een professional die weet wat er speelt. Die expert vind je bij ons. Zo heb jij een zorg minder en kan je organisatie doen waar hij goed in is.

Lees verder →

    (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)

      (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)