Hoe we werken?

Businessconsultants met verstand van processen

In 5 stappen naar efficiënte processen en succesvolle business

Hoe zorgen we ervoor dat organisaties nóg beter presteren? Dat doen onze consultants door organisaties te adviseren en begeleiden,
in 5 concrete stappen:

Stap 1

Eerst bekijken we hoe je organisatie nu werkt. En hoe het beter kan. En … wat de obstakels zijn die de verbetering tot nu toe hebben tegengehouden. We bepalen daarom altijd eerst wat het pijnpunt is. We leggen de vinger op de pijn en laten zien hoe je die elimineert.

Stap 2

Vervolgens adviseren we wat de benodigde aanpak is om tot de gewenste werkwijze te komen. Hoe we dit doen, verschilt per organisatie. Forque is geen bedrijf van vuistdikke adviesrapporten. We zorgen voor een helder advies dat praktisch en uitvoerbaar is. De investering moet ook in verhouding staan tot dat wat het oplevert.

Stap 3

Hierna werken we samen toe naar de gewenste situatie. Een situatie met gegarandeerd meer werkplezier en resultaat. We schrappen dubbel werk. En automatiseren het werk dat geautomatiseerd kan worden. Dat doen we door het:

 • adviseren over de meest efficiënte processen
 • processen vastleggen, borgen en automatiseren
 • implementeren en optimaliseren om:
  1. verschillende systemen met elkaar te laten communiceren,
  2. het maximale uit je systeem te halen,
  3. data om te kunnen zetten naar informatie.

Stap 4

We zorgen er daarna óók voor dat je organisatie volgens het vernieuwde proces gaat werken. En dat medewerkers weten hoe ze dit moeten doen. We trainen de gebruikers en maken ze enthousiast over de nieuwe werkwijze. Onze consultants weten hoe ze gebruikers aanzetten tot nieuw gedrag én hoe ze daarbij met weerstand moeten omgaan. Medewerkers bepalen namelijk voor het grootste deel het succes van het project.

Stap 5

Processen zijn nooit ‘af’. Ze vragen om een continu verbeterproces. Daarom werken we met de PDCA-cyclus: Plan, Do, Check, Act. Zodat je echt de kans krijgt om te blijven ontwikkelen. Dat doen we zelf ook.

In het kort

 • Aantal medewerkers: 38 toffe collega’s.
 • Gevestigd in: Enter waar de koffie altijd klaar staat.
 • Onze onbevangen experts zijn door heel Nederland te vinden.
 • Softwaregebruik: vooral AFAS Software en Microsoft Power BI.
 • Hoog ‘fun’ factor en groot ‘gun’ factor.

 

Onze kernwaarden

Kwaliteit is voorwaardelijk voor verbetering. Het beste willen presteren binnen de door de klant gestelde kaders. Het zijn aspecten die verwacht mogen worden van een professioneel organisatieadviesbureau dat het graag nét even anders doet: persoonlijk contact, kritisch en oprecht advies, strategische analyses in combinatie met pragmatisch werken, helder in de formulering en transparant in de werkwijze. Dat schepje er bovenop waardoor het net beter wordt dan we van tevoren hadden verwacht, daar zoeken we naar en dat wordt gewaardeerd.

Ieder mens wil ertoe doen. Door plezier als kernwaarde in te zetten in samenwerking, mentaliteit en gedrag ontstaan duurzame relaties en successen. Plezier verbindt, plezier zet je in beweging en geeft energie. Ons enthousiasme dragen we over waardoor we de kernkwaliteiten en eigenwaarde van klanten weten te versterken en procesoptimalisaties of veranderingen een positieve draai kunnen geven.

We zoeken altijd naar het maximaal mogelijke. Wij krijgen er een kick van als we zien dat projecten gaan ‘vliegen’ en mensen boven zichzelf uitstijgen. Daar zoeken we bewust naar. Zowel bij onze eigen mensen, maar ook bij de medewerkers van onze de klanten met wie we samen projecten mogen doen. Daar zit een visie achter: medewerkers die zich ontwikkelen zijn betere medewerkers. Ze leveren een hogere meerwaarde aan organisaties en ervaren meer voldoening in hun werk.

Meer weten?

Wil je meer weten over Forque? Wil je kennismaken? Of heb je vragen over onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op. 

Software

MailKoppeling

Mailtjes komen sneller op de juiste plek, klanten worden sneller geholpen én het bespaart een hoop geklik en gesleep. De MailKoppeling van Forque verdeelt en archiveert e-mails uit je mailbox naar AFAS Profit. Zodat je daar zelf niet op hoeft te letten en je minder bezig hoeft te zijn met administreren.

Lees verder →

TimeKeeper

Inzicht en efficiëntie: twee zaken die tijd besparen en geld opleveren. Daar helpt TimeKeeper je bij. Je weet precies welke uren waaraan besteed worden. En je weet zeker dat er aan de administratie van die uren geen tijd en energie wordt verspild.

Lees verder →

  (Bij verzenden ga je akkoord met ons privacybeleid)